Nintendo går mot etterlengtet overskudd

Mens det totale Xbox-salget går ned,.

Wii U
Nintendo

Nintendo annonserte for kort siden deres kvartalstall for perioden 1. oktober til 31. desember. Konsollgiganten deler ikke opp tallene etter kvartal, men heller en nimånedersperiode. Wii U solgte rundt 1,91 millioner enheter i årets siste kvartal, en nedgang fra 1,95 millioner i tilsvarende kvartal i fjor. Det betyr at det er blitt solgt 9,2 millioner Wii U-er siden lanseringen i 2012.

Med 3DS så Nintendo en nedgang i salget fra 7,76 millioner i fjor til 4,99 millioner i det foregående kvartalet. Totalt er det blitt solgt over 50 millioner 3DS-konsoller. Nintendo håper å nå 9 millioner solgte 3DS og 3,6 millioner Wii U før finansåret ender 31. mars.

Nintendo har solgt 50 millioner 3DS.

Når det gjelder spillsalgstall ble det solgt drøyt 11 millioner spill til Wii U og omtrent 30 millioner 3DS-spill. Wii U-utgaven av Super Smash Bros’ har nå solgt over 3 millioner, mens 3DS-utgaven har solgt drøyt 6 millioner kopier.

De gode nyhetene for Nintendo er at de ser ut til å gå i årlig overskudd for første gang på fire år, til tross for at de har halvert salgsforventningene.

Nedgang for Microsoft

Også Microsoft annonserte sine kvartalstall denne uken. Som vanlig rapporterte de om totale Xbox-salg, ikke delt opp etter generasjon. Totalt 6,6 millioner Xbox-konsoller ble solgt til forhandler i forrige kvartal, en nedgang fra 7,4 millioner konsoller i tilsvarende kvartal i 2013. Microsoft begrunner dette med nedgang i Xbox 360-salg. I midten av november i fjor annonserte programvaregiganten at de nærmet seg 10 millioner Xbox One-konsoller solgt til forhandlere. Tallet er nok nærmere 11-12 millioner nå.

Xbox One.
Microsoft

Microsoft rapporterte ikke eksakte spillsalgstall, men førstepartspillene så en økning på 79 %, takket være Minecraft, samt lanseringene av Forza Horizon 2 og Halo: The Master Chief Collection.

Sony har fått utsatt sin annonsering av kvartalstallene på bakgrunn av kyberangrepene i forbindelse med lanseringen av den omstridte filmen The Interview.

Ved inngangen til dette året annonserte Sony at de har solgt over 18 millioner PlayStation 4.

Siste fra forsiden