Nintendo gjenopptar produksjonen av Nintendo Classic Mini

Nå får alle en ny sjanse.

Audun Rodem, Gamer.no

Tidligere i år skuffet Nintendo mange da de bekreftet at Nintendo Classic Mini gikk ut av produksjon. Den gang pekte selskapet på at de ikke har ubegrenset med ressurser, og at de ikke var forberedt på den store etterspørselen.

Se vår videoanmeldelse av Nintendo Classic Mini. (Video: Audun Rodem, Gamer.no)

Nå snur Nintendo. I en Twitter-melding forteller Nintendo of Japan at de gjenopptar produksjonen av den japanske versjonen av Nintendo Classic Mini, kalt Famicom Mini, neste sommer. Vi fyrte av en mail til Nintendos norske importør, Bergsala, for å høre hva som skjer i Norge. De hadde gode nyheter.

– Vi kan med glede bekrefte at Nintendo vil fortsette forsendelsene av Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System i Europa i 2018, og at de i tillegg vil bringe Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System tilbake til Europa neste sommer. Flere detaljer vil bli avslørt på et senere tidspunkt. , sier Bergsalas Inga-Brit Brekken til Gamer.no.

Dermed får de mange som ikke greide å sikre seg en mini-NES en ny sjanse neste sommer. Dersom du vil har et varsel om når Nintendo Classic Mini kan bestilles igjen, kan du melde deg opp for å få e-postvarsel hos Prisguiden.

Vi likte konsollen godt

Så stor er den sammenlignet med en vanlig Nintendo.
Audun Rodem, Gamer.no

Nintendo Classic Mini er en liten konsoll som kommer med 30 innebygde spill. I pakken følger det også med en HDMI-kabel, USB-kabel til strøm og en håndkontroll. Det følger ikke med egen strømplugg, så USB-kablene må plugges inn i andre enheter med USB.

Maskinen er tilpasset moderne flatskjerm-TV-er, men du kan velge å kjøre spillene i det gamle 4:3-formatet, samt emulere skjermen fra en gammel 80-talls-TV. Ellers kommer de medfølgende spillene med mulighet for å lagre underveis i spillene via noe som heter «Suspend Points». Du kan bruke fire slike lagringspunkter per spill.

29. september kommer Super Nintendo-varianten av minikonsollen, kalt Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System.

Vi likte konsollen godt:
Nintendo Classic Mini er et fint gjensyn, men én ting ødelegger »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden