Nintendo beklager salgsstopp av Classic Mini

– Vi har ikke ubegrenset med ressurser, forklarer selskapet.

Audun Rodem, Gamer.no

I februar i år kom beskjeden om at Nintendo Classic Mini ikke lenger skulle selges i Norden, og i april bekreftet Nintendo salgsstopp over hele verden. Nyheten har ført til stor skuffelse og frustrasjon blant de mange som enda ikke hadde klart å sikre seg den lille maskinen, noe Nintendo nå beklager.

For stor etterspørsel

Nintendo of America-president Reggie Fils-Aimé.
Wikipedia

I et intervju med Time forteller Nintendo of America-president Reggie Fils-Aimé at etterspørselen rett og slett ble for stor. Planen skal opprinnelig ha vært å kun selge maskinen ved juletider i fjor, men etter voldsom pågang ble de en ny runde med produksjon av Classic Mini:

– Vi forutså bare ikke hvor utrolig responsen ville bli. Da vi så den responsen økte vi antall forsendelser og forlenget produksjonen så lenge vi kunne, for å imøtekomme mer av etterspørselen, forklarer Fils-Aimé.

Ifølge presidenten har maskinen solgt 2,3 millioner kopier – opp fra 1,5 millioner for to måneder siden – og fortsatt flyr den ut døra hver gang et nytt parti har dukket opp i butikkene. Til tross for det forteller han at salget av Classic Mini måtte rundes av, slik at Nintendo kunne fokusere på fremtiden:

– Vi forstår at folk er frustrerte over at de ikke finner konsollen, og for det må vi oppriktig beklage. For vår del er det imidlertid viktig å huske på hvor vår fremtid ligger, og nøkkelområdene vi må fokusere på. Vi har mye på gang akkurat nå, og vi har ikke ubegrenset med ressurser, avslutter han.

En viktig del av Nintendos fremtid er selvfølgelig Switch-konsollen, som har solgt svært godt siden lanseringen i mars. Selskapet annonserte også nylig enda en håndholdt maskin – New Nintendo 2DS XL – som slippes i slutten av juli. I tillegg ryktes det at en miniatyrvariant av Super Nintendo også kan være på vei.

At salget ble stoppet er veldig synd, for vi likte den lille konsollen godt:
Nintendo Classic Mini er et fint gjensyn, men én ting ødelegger »

Siste fra forsiden