– Mini-Super Nintendo kommer i år

Nettsted hevder at Nintendo har begynt utviklingen av en SNES-mini.

Evan Amos, Wikimedia

Ifølge Eurogamer har Nintendo allerede begynt arbeidet med en miniatyrversjon av Super Nintendo. Mini-konsollen skal etter sigende følge i fotsporene til Nintendo Classic Mini, som nettopp ble tatt av markedet. Eurogamer forteller at opplysningene kommer fra kilder nært selskapet. Nintendo selv har ikke uttalt seg om ryktet.

Planen nå skal være å lansere en miniatyrvariant av Super Nintendo innen jul i år. Utviklingen skal allerede ha blitt påbegynt, uten at vi vet noen detaljer.

Så stor er en Nintendo Classic Mini sammenlignet med en vanlig Nintendo.
Audun Rodem, Gamer.no

Det er ikke kjent hvor mange spill konsollen vil komme med, eller om den vil gjøre noe betydelig annerledes enn Nintendo Classic Mini-konsollen.

Den kom med 30 innebygde spill, og var tilpasset moderne flatskjerm-TV-er, men man kunne velge å kjøre spillene i det gamle 4:3-formatet, samt emulere skjermen fra en gammel 80-talls-TV. Ellers hadde de medfølgende spillene med mulighet for å lagre underveis i spillene via noe som heter «Suspend Points». Du kan bruke fire slike lagringspunkter per spill.

Planene om en mini-Super Nintendo skal være noe av grunnen til at selskapet stoppet produksjonen av Nintendo Classic Mini. Selv om salget har vært bra, opphørte det som en følge av at produksjonen av Super Nintendo-miniatyren ble påbegynt.

Nintendo har i hvert fall et vell av Super Nintendo-spill å ta av. Super Mario World, Super Metroid og The Legend of Zelda: A Link to the Past er selvfølgeligheter fra deres egen katalog, men det er mange tredjepartsutviklere som sitter på mye snadder. Square-Enix slapp Final Fantasy IV, V og VI, samt et arsenal av andre japanske rollespill, mens Capcom definerte Street Fighter-serien med Street Fighter II og utvidet Mega Man-serien med Mega Man X. Konami slo til med et par gode Castelvania-spill. Det er i det hele mange å ta av.

Hvilke Super Nintendo-spill håper du får plass i en slik miniatyrkonsoll?

Siste fra forsiden