Ikke gå på eBay for å kjøpe SNES Classic, anbefaler Nintendo

Produksjon av den lille maskinen er trappet kraftig opp for å møte etterspørselen.

Nintendo

Da Nintendo lanserte Nintendo Classic Mini i fjor, gjorde lave produksjonstall det svært vanskelig å tak i den lille retromaskinen. Desperate etter å sikre seg et eksemplar tok mange til auksjonsnettsteder som eBay, der prisene gjerne var mangedoblet og vel så det.

Den situasjonen ønsker Nintendo å unngå når selskapet lanserer oppfølgeren – Nintendo SNES Classic Edition – den 29. september.

Les også: Se hva som inkluderes i Super Nintendo Classic Mini »

– Skal ikke være nødvendig

Se traileren for Nintendo SNES Classic Edition. (Video: Nintendo)

Dyre forhåndsbestillinger florerer allerede på auksjonsnettsidene, men Nintendo of America-president Reggie Fils-Aimé advarer mot å kjøpe fra uoffisielle kanaler. I et intervju med Financial Times forteller Fils-Aimé at produksjonen av SNES Classic er trappet kraftig opp, og han mener at ingen skal være nødt til å overbetale for å få konsollen i hus:

– Jeg anbefaler på det sterkeste at dere ikke overbetaler for en SNES Classic på noen av auksjonsnettstedene. Det skal ikke være nødvendig å betale mer enn 79,99 dollar (standard pris i USA, journ.anm), forteller han.

Fils-Aimés optimisme gjenspeiles trolig ikke blant forbrukere akkurat nå, etter at butikker over hele verden har sluttet å ta imot forhåndsbestillinger for SNES Classic. Ifølge presidenten er det imidlertid ikke snakk om en mangel på produktet, og han mente i stedet at problemet utelukkende ligger hos butikkene.

Hva fjorårets mangel på NES Classic angår, nektet Fils-Aimé igjen for at Nintendo underproduserte maskinen med vilje for å bygge opp etterspørselen. Produksjonen ble basert på de normalt lave salgstallene for lignende retrosystemer lansert tidligere – en prognose som skulle vise seg å være helt bak mål.

Offisiell norsk pris for Nintendo SNES Classic Edition er enda ikke bekreftet, men fohåndsbestilling fra for eksempel Elkjøp eller NetOnNet ligger foreløpig på rundt 1500 kroner.

Mini-Super Nintendo har en hendig spolefunksjon.
Den lille konsollen gjør det lettere å unngå tabber mens du spiller »

Siste fra forsiden