Nintendo Classic Mini vender tilbake i juni

Nå får alle en ny sjanse til å sikre seg mini-NES.

Audun Rodem, Gamer.no

Da Nintendo Classic Mini ble lansert høsten 2016 hadde Nintendo ingen problemer med å selge ut lageret. Faktisk var konsollen så populær at mange slet med å få tak i den, og etter noen måneder på markedet besluttet Nintendo å stoppe produksjonen.

Nå kommer likevel konsollen tilbake. Fra 29. juni blir Nintendo Classic Mini å finne i butikkhyllene. Dette melder Nintendo of Europe via Twitter, etter at både Nord-Amerika og Japan la ut tilsvarende beskjeder i natt.

Nintendo varslet først i fjor høst om at konsollen skulle gjøre retur, og bekreftet da samtidig at de skulle fortsette produksjonen av den tilsvarende Super Nintendo-varianten.

LES OGSÅ: Nintendo Classic Mini er et fint gjensyn, men én ting ødelegger »

Mini-NES

Så stor er den sammenlignet med en vanlig Nintendo.
Audun Rodem, Gamer.no

Nintendo Classic Mini er en liten konsoll som kommer med 30 innebygde spill. I pakken følger det også med en HDMI-kabel, USB-kabel til strøm og en håndkontroll. Det følger ikke med egen strømplugg, så USB-kablene må plugges inn i andre enheter med USB.

Maskinen er tilpasset moderne flatskjerm-TV-er, men du kan velge å kjøre spillene i det gamle 4:3-formatet, samt emulere skjermen fra en gammel 80-talls-TV. Ellers kommer de medfølgende spillene med mulighet for å lagre underveis i spillene via noe som heter «Suspend Points». Du kan bruke fire slike lagringspunkter per spill.

29. september i 2017 kom Super Nintendo-varianten av minikonsollen, kalt Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System. Den likte vi også godt, men vi hadde noen ankepunkter.

LES OGSÅ: Mini-Super Nintendo er et herlig gjensyn med spillene du spilte for 25 år siden »

Siste fra forsiden