Nintendo har annonsert nok en håndholdt konsoll

New Nintendo 2DS XL skal lanseres i juli.

28. juli 2017 vil Nintendo lansere nok en håndholdt konsoll i den stadig voksende 3DS-familien. Det forteller selskapet torsdag i en pressemelding.

Slik ser New Nintendo 2DS XL ut.
Nintendo

Det nyeste medlemmet av Nintendo-stallen heter New Nintendo 2DS XL, og skal ifølge utvikleren ligge et sted mellom den opprinnelige 2DS-konsollen og New 3DS XL – både med tanke på pris og funksjonalitet:

– Det nye systemet [...] vil bruke den samme store skjermen som New Nintendo 3DS XL-systemene. Som navnet tilsier vil spillene kun vises i to dimensjoner. Systemet er lettere, men har samme maskinkraft som New Nintendo 3DS XL og har innebygget NFC-støtte for Amiibo-kort og -figurer, forteller Nintendo.

Som bildene viser kan den nye konsollen også klappes sammen, noe som ikke er mulig med den opprinnelige 2DS.

Spill alle spillene

Den japanske spillgiganten forsikrer om at New Nintendo 2DS XL blir kompatibel med samtlige nye og gamle spill i 3DS-katalogen. Utvikleren benyttet også anledningen til å annonsere to nye håndholdte spill – sideskrolleren Hey! PIKMIN og rollespillet Miitopia – som skal lanseres på alle 3DS-systemer samme dag som den nye konsollen.

I Nord-Amerika vil New Nintendo 2DS XL koste 149,99 dollar, eller snaue 1300 kroner. Prisen her til lands er foreløpig ikke annonsert, og hvorvidt den skal lanseres samtidig i vår del av verden er heller ikke bekreftet. Vi oppdaterer saken etter hvert som vi får mer informasjon.

Nintendo gjør god butikk for tiden.
Switch-konsollen solgte nesten tre millioner kopier på én måned »

Siste fra forsiden