Nintendo kåret til beste selskap

Nintendo er i vinden og topper prestisjetung liste.

Til tross for at Nintendo la frem en del stygge tall tidligere i år, er selskapet allikevel inne i en gullalder og nyter høy respekt og anerkjennelse i business-verdenen.

Solid selskap

Det amerikanske økonomi-magasinet Businessweek plasserte nylig Nintendo på toppen av listen over de 40 beste selskapene i verden i 2009, foran giganter som Google og Apple, som havnet på andre og tredjeplass.

Listen er utarbeidet av konsulentfirmaet A.T. Kearney, og blant faktorene det legges vekt på i rangeringen er selskapenes evne til nytenkning, ambisjonsnivå, lederskap og fremtidsvisjoner.

Som begrunnelse for Nintendos topplassering nevnes blant annet en årlig salgsøkning på 36 prosent de siste fem årene og en gjennomsnittlig verdiøkning på 38 prosent for selve selskapet, i tillegg til det sterke og vedvarende fokuset Nintendo har hatt på innovasjon.

Flere førsteplasser

Men som om ikke dette var nok, ble det japanske spillselskapet også utropt til årets beste spillutvikler av bransje-tidsskriftet Game Developer tidligere i år, foran kjente navn som Blizzard, Ubisoft og Rockstar.

Nylig plasserte Game Developer også Nintendo på toppen av listen over de 20 beste spillutgiverne i 2009. Begge disse listene utarbeides på bakgrunn av informasjon som hentes inn fra et stort antall bransjefolk i tillegg til diverse statistikk, og blant begrunnelsene for Nintendos gode plasseringer er solide salgstall og et generelt godt rykte i industrien.

(Kilder: Businessweek, Game Developer via Gamespot)

Siste fra forsiden