Nintendo stopper Holocaust-spill?

Nytt spill skaper kontroverser

Imagination is The Only Escape følger tankene til en ung jødisk gutt under andre verdenskrig.

Spillutviklere ser generelt ut til å kvie seg for å ta opp alvorlige temaer, og det er kanskje ikke uten grunn. Et DS-spill som heter Imagination Is The Only Escape ser nemlig ut til å bli nektet lansering på grunn av temaet det tar opp.

Spillets presentasjon er preget av triste farger.

Imagination Is The Only Escape foregår under andre verdenskrig, og følger en ung jødisk gutt i det østlige Frankrike. Her blir han offer for nazistenes «endelige løsning», som resulterte i massedrapet på millioner av jøder.

Gutten bruker fantasien sin for å rømme fra den grusomme virkeligheten, og spillet foregår hans egen fantasiverden. Denne blir imidlertid påvirket av det som skjer rundt gutten.

Spillet inkluderer en rekke historiske fakta, og utvikler Luc Bernard (som selv har en jødisk mor) forteller at ønsket hans er å lære spillerne om grusomhetene som skjedde under andre verdenskrig.

Imagination Is The Only Escape ser imidlertid ut til å bli for sterk kost for Nintendo. I går skrev New York Times at Nintendo ikke ville lansere spillet i USA, og i dag skriver Videogaming247 at det heller ikke foreligger noen planer for en europeisk lansering.

Myrna Shinbaum, som er talskvinne for den jødiske organisasjonen Anti-Defamation League, har ikke hatt anledning til å se spillet selv, men ser ikke noe negativt med konseptet.

– Vi er overbevist om at vi må finne nye måter å lære folk om Holocaust etter som ny teknologi dukker opp, forteller hun til New York Times.

Den britiske spillutgiveren Alten8benekter imidlertid at spillet har blitt stanset av Nintendo, og sier at de ikke har diskutert utgivelsen med Nintendo enda.

Siste fra forsiden