Nintendo Switch har et skjult spill installert, men ingen vet hvordan man starter det

Spillet er et gammelt Nintendo-spill som overraskende nok støtter bevegelseskontrollere.

http://switchbrew.org/

Siden lanseringen av Nintendo Switch i mars har datasnoker jobbet for å finne ut av hva programvaren i konsollen faktisk har å by på. Dette innebærer å ta kopier av operativsystemet og programvare som slippes til konsollen, og grave seg gjennom koden. En av de mest interessante funnene til nå kom denne helgen.

Flog … jeg mener Golf.
http://switchbrew.org/

Lørdag fortalte nettstedet SwitchBrew.org at Switch faktisk har en skjult innebygget versjon av Nintendo Entertainment System-spillet Golf (i koden omtalt under navnet «flog»), og at alle konsollene har hatt det siden lansering. Spillet er bakt inn i en emulator, og støtter interessant nok joy-cons som bevegelseskontrollere.

At det er en kjørbar Nintendo-emulator bakt inn i Nintendo Switch impliserer at Nintendo i det minste har tenkt tanken på hvordan de kan lempe gamle spill inn i spilltilbudet til den nye konsollen. Vi vet fra før av at selskapet skal by på eldre spill når de ruller ut nettjenesten sin neste år, men de nye kontrollermulighetene kan tyde på at de har større ambisjoner enn å bare gi ut spillene igjen uten endringer.

Men hvordan fungerer det?

Så langt har ikke hackerne funnet en måte å starte spillet på en naturlig måte gjennom systemmenyen, men «yellows8» hevder å har greid å få tilgang gjennom «uoffisielle metoder». Det er også der skjermbildene du ser i artikkelen skal stamme fra.

Bevegelseskontrollere, gitt.
http://switchbrew.org/

En god gjeng med interesserte utforsker likevel nå om det hele kan være et slags «easter egg» som kan løses opp med enkelte knappetrykk, noe Nintendo har hatt for vane å legge inn i operativsystemene sine tidligere. Det gjenstår å se om dette er nok en slikt skjult godbit, eller om det er testdata som Nintendo-utviklerne ikke gadd å fjerne før lansering.

Med tanke på hvor vanskelig det er å verifisere denne historien har så å si alle som skriver om den en liten sånn «hey! dette kan være fake»-notis. Yellows8 ansees dog som en veldig troverdig figur i miljøet med lang fartstid på tukling med Nintendo-konsoller, så saltklypen kan begrenses en smule her.

Lyst til å spille andre gamle Nintendo-spill?
Nintendo gjenopptar produksjonen av Nintendo Classic Mini »

Siste fra forsiden