Nintendo Switch har solgt ti millioner eksemplarer siden lanseringen i mars

Jubelåret fortsetter for Nintendo.

Audun Rodem, Gamer.no

2017 fortsetter å bli et meget godt år for Nintendo. Etter å tilsynelatende ha famlet i mørket i lengre tid har det japanske selskapet skutt gullfuglen, og kan skryte på seg vellykkede lanseringer av både en konsoll og flere spill.

Muligheten til å ta med seg større spill på farten er utvilsomt Switch-konsollens viktigste trekkplaster.
Skjermdump/YouTube

Særlig hybridkonsollen Nintendo Switch har blitt en braksuksess, og salgstallene når stadig nye høyder. I en pressemelding forteller Nintendo denne uken at ti millioner Switch-maskiner har blitt solgt siden lanseringen i mars. Det tilsvarer i snitt over en million konsoller solgt hver eneste måned, og enda regner selskapet med stor pågang frem mot jul.

Til sammenligning har Wii U solgt totalt 13,5 millioner eksemplarer i løpet av sine fem år på markedet, og Nintendo selv spår at det ikke vil ta lang tid før Switch tar igjen sin skuffende forgjenger. Veien derfra til den opprinnelige Wii-konsollen, som solgte over 101 millioner eksemplarer, er imidlertid enda svært lang.

Gode spill selger konsoller

En konsoll selger ikke seg selv, og Nintendos spillutgivelser i 2017 må ta en stor del av æren for Switchens suksess. Både lanseringstittelen The Legend of Zelda: Breath of the Wild og Super Mario Odyssey, som kom ut for halvannen måned siden, har gjort sitt for å løfte Nintendo tilbake opp på spillbransjens øverste hylle.

Støtte fra tredjepartsutviklere har også vært viktig, og giganter som Bethesda og Rockstar har vist sin villighet til å satse på konsollen. Switch-eiere kan nå ta med seg spill som Doom, Skyrim og L.A. Noire på farten, mens Wolfenstein II: The New Colossus venter i begynnelsen av 2018. Fra Nintendos eget samlebånd er både Metroid Prime 4 og Bayonetta 3 på vei, men disse har foreløpig ikke fått noen slippdato.

PlayStation 4 gjør det også godt på salgsfronten.
Sony avslørte nylig at konsollen har nådd 70 millioner solgte eksemplarer »

Siste fra forsiden