PlayStation 4 har nådd en diger milepæl

Og det samme har PlayStation VR.

Akirbs/Shutterstock.com

Markedslederen på det stasjonære konsollmarkedet, PlayStation 4, kan nå skryte på seg en aldri så liten salgsmilepæl. Maskinen har nå kommet opp i respektable 70 millioner solgte enheter, opplyser Sony i en pressemelding.

Det nøyaktige tallet ligger på 70,6 millioner konsoller, som ble nådd den 3. desember. Dermed er maskinen godt på vei til å slå det totale salgstallet til forgjengeren PlayStation 3, som siden lanseringen har solgt til sammen 83,8 millioner enheter, og som nå er ved veis ende.

PlayStation VR har også solgt bra, melder Sony.
Sony

Også gode tall for PlayStation VR

Den forrige milepælen vi meldte om skjedde for nøyaktig ett år siden, da PlayStation 4-salget hadde nådd 50 millioner solgte enheter på verdensbasis. Over 20 millioner er med andre blitt solgt bare det siste året, som er et tydelig tegn på at maskinen fremdeles er meget populær.

Tallet innebærer trolig også at maskinen har dratt enda lenger fra hovedkonkurrenten Xbox One. Microsoft har riktignok vært svært sparsomme med å gi ut salgstall, men som blant andre GameSpot meldte har analytikere beregnet at rundt 26 millioner Xbox One-maskiner var blitt solgt per januar i år.

Ellers kan Sony melde at også deres VR-briller har rundet en pen milepæl. PlayStation VR har nemlig nå solgt i to millioner eksemplarer. Salget av brillene har tatt seg opp den siste tiden, og i sommer kunne vi rapportere at salgstallet hadde nådd én million, som er langt foran konkurrentene Oculus Rift og HTC Vive.

Grand Theft Auto V nådde også nylig en stor milepæl »

Siste fra forsiden