Nintendo Switch vil ikke ha «Virtual Console»-støtte ved lansering

– Vi deler mer informasjon ved en senere anledning, forklarer utvikleren.

Nintendo

Etter diverse rykter og spekulering de siste månedene har Nintendo omsider bekreftet at Switch ikke vil ha «Virtual Console»-støtte når konsollen lanseres 3. mars.

Det kan bli enda en stund til vi får spille klassiske Nintendo-spill på Switch.
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no

I en pressemelding (via Eurogamer) forteller spillgiganten at den nye konsollens nettbutikk åpner dørene fra dag én, men muligheten til å kjøpe spill fra NIntendos eldre systemer – slik som på Nintendo Wii, Wii U og 3DS – uteblir:

– Vi vil dele mer informasjon ved en senere anledning, forteller utvikleren kort om Virtual Console.

Nyheten bør ikke komme som et stort sjokk, da Nintendo trolig velger å fokusere på å selge sine nye spill. I tillegg har ikke Virtual Console vært klart ved lansering på Nintendos to nyeste konsoller heller: Wii U og Nintendo 3DS. At selskapet fortsatt ikke deler noen detaljer om funksjonen kan imidlertid indikere at vi må vente en god stund til.

Får kanskje GameCube-spill

I desember i fjor begynte det å gå rykter om at GameCube-spill kanskje vil inkluderes i «Virtual Console»-biblioteket til Nintendo Switch.

Ifølge kilder med kjennskap til saken var funksjonaliteten allerede på plass den gang, og Lugi's Mansion, Super Mario Sunshine og Super Smash Bros. Melee skulle visstnok bli de første spillene tilgjengelig på maskinen.

Etter sigende er det NERD, Nintendos europeiske utvikleravdeling, som står bak emuleringsløsningen. Gjengen høstet nylig oppmerksomhet for sitt emuleringsarbeid for Nintendo Classic Mini – som vi synes fungerte veldig bra.

Nå blir det slutt på Nintendo Classic Mini i Norge.
Etter mye frem og tilbake har Nintendo bekreftet salgsstopp »

Siste fra forsiden