Det er slutt på Nintendo Classic Mini i Norge likevel

Nettbutikk kansellerer ordrer, og Nintendo bekrefter salgsstopp.

Nintendo

I forrige uke skrev vi om at norske forhandlere ikke får inn flere eksemplar av den populære retrokonsollen Nintendo Classic Mini. Et par parti skulle komme i vårmånedene – så skulle det være stopp. Vi fikk også bekreftet dette fra den norske Nintendo-importøren, Bergsala.

Ikke lenge etter fikk vi en kontrabeskjed fra importøren – eller, det vi trodde var en kontrabeskjed:

– Jeg kan bekrefte at produksjonen av Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System fortsetter, og at Nintendo of Europe vil fortsette med å sende ut konsoller på jevnlig basis, fortalte pressekontakt i Bergsala, Inga-Brit Brækken til Gamer.no.

Vi trodde dette var enden på visa.

Det er slutt på Nintendo Classic Mini i Norden

Neivel.
Audun Rodem, Gamer.no

Det kan nå virke som om det enten har skjedd nye endringer i leddet mellom Nintendo og Bergsala, eller at vi tolket denne uttalelsen feil. De siste dagene har vi fått flere tips fra kunder av nettbutikken CDON.no som viser at Nintendo Classic Mini-ordrene deres har blitt kansellert.

Rune Fjell Olsen i det norske spillmediet Level Up har tatt kontakt med Bergsala for å få klarhet i situasjonen torsdag, og formidler nå på mediets Facebook-side at Nintendo Classic Mini ikke skal selges mer i Norden og Norge.

– Den globale produksjonen av Nintendo Classic Mini: NES pågår fremdeles, og Nintendo har ikke satt en sluttdato for produksjonen. Vi som Nintendo-distributører i Norden får imidlertid ikke bestille flere konsoller fra Nintendo enn det vi allerede har bestilt og som vil bli sendt ut i løpet av våren, sier Bergsala til Level Up.

Med andre ord: Resten av verden skal etter planen fortsatt få tak i konsollen, men importørleddende i Norden får ikke muligheten til å distribuere konsollen i sine områder. Hvorfor det er slik, vet vi derimot ikke.

Vi likte konsollen godt

Så stor er den sammenlignet med en vanlig Nintendo.
Audun Rodem, Gamer.no

Nintendo Classic Mini er en liten konsoll som kommer med 30 innebygde spill. I pakken følger det også med en HDMI-kabel, USB-kabel til strøm og en håndkontroll. Det følger ikke med egen strømplugg, så USB-kablene må plugges inn i andre enheter med USB.

Maskinen er tilpasset moderne flatskjerm-TV-er, men du kan velge å kjøre spillene i det gamle 4:3-formatet, samt emulere skjermen fra en gammel 80-talls-TV. Ellers kommer de medfølgende spillene med mulighet for å lagre underveis i spillene via noe som heter «Suspend Points». Du kan bruke fire slike lagringspunkter per spill.

Siden lanseringen i november har konsollen vært utsolgt så godt som hele tiden, men har likevel greid å selge godt. For bare en uke siden rapporterte vi om at 1,5 millioner konsoller hadde blitt solgt på verdensbasis.

Det hele er veldig synd, for vi likte den lille konsollen godt:
Nintendo Classic Mini er et fint gjensyn, men én ting ødelegger »

Siste fra forsiden