Nintendo Classic Mini selger fortsatt som varmt hvetebrød

Nintendo avslørte akkurat salgstallet til Nintendo Classic Mini, og det er imponerende.

Nintendo

I juli i år kunne vi melde at Nintendo hadde planlagt et aldri så lite sprell for de nostalgisk anlagte, nemlig en miniatyrutgave av selskapets legendariske spillkonsoll Nintendo Entertainment System (NES), kalt Nintendo Classic Mini. Produktet har vist seg å bli overraskende populært, og nå er salgstallet offentliggjort.

I sin seneste kvartalsrapport, som referert av blant andre Slashgear, opplyser Nintendo at miniversjonen av den klassiske konsollen har solgt i 1,5 millioner eksemplarer på verdensbasis, som må sies å være et respektabelt antall.

Beklager mangelen

I den samme pressemelding beklager også Nintendo for at mange kunder opplevde at maskinen ikke var tilgjengelig på grunn av mangel. Som vi meldte i november i fjor oppgav mange nettbutikker en begredelig lagerstatus rett etter lansering, også her i landet, grunnet stor etterspørsel.

Nintendo

Et kjapt søk hos norske nettbutikker avslører også i skrivende stund at Nintendo Classic Mini ikke er på lager hos de aller fleste som selger maskinen. Nintendo skriver i kvartalsrapporten sin at noe av grunnen til forsinkelsene er at noen av delene tar tid å anskaffe, men selskapet jobber med å øke tempoet på produksjonen.

30 innebygde spill

Den lille nyversjonen av den klassiske spillkonsollen kommer med 30 innebygde spill, og i pakken følger det også med en HDMI-kabel, USB-kabel til strøm og en håndkontroll. Det følger ikke med egen strømplugg, så USB-kablene må plugges inn i andre enheter med USB.

Maskinen er altså tilpasset moderne flatskjerm-TV-er, men du kan velge å kjøre spillene i det gamle 4:3-formatet, samt emulere skjermen fra en gammel 80-talls-TV. Ellers kommer de medfølgende spillene med mulighet for å lagre underveis i spillene via noe som heter Suspend Points. Du kan bruke fire slike lagringspoeng per spill.

Også Switch har sine problemer: Nå har Nintendo svart på tiltale etter kritikk for lanseringsspillene til den nye konsollen »

Siste fra forsiden