Nintendo vil lage nytt Super Mario Galaxy-spill

– Fansen vil heller ha todimensjonale Mario-eventyr, sier Shigeru Miyamoto.

Nintendo

Fem år etter Nintendo lanserte Super Mario Galaxy 2 har Mario-pappa Shigeru Miyamoto uttrykt selskapets ønske om å lage et nytt spill i serien. I et intervju med Eurogamer forteller Miyamoto at han og Galaxy-sjef Yoshiaki Koizumi ofte utforsker mulighetene for Marios neste tredimensjonale actionspill.

Galaxy-serien regnes av mange som Nintendo på sitt aller beste, og både originalen og oppfølgeren fikk svært god kritikk. Etter Super Mario Galaxy 2 valgte Nintendo likevel å vende tilbake til Marios tradisjonelle 2D-røtter:

– Noen av tilbakemeldingene vi fikk var at de tredimensjonale spillene var for vanskelige. Dette var en av grunnene til at vi gikk tilbake til Marios røtter med spill som New Super Mario Bros. til Nintendo Wii, et spill som alle kan spille, forklarer Miyamoto.

Fansen foretrekker todimensjonale Mario-spill som New Super Mario Bros.

En kikk på Nintendos salgstall viser at de todimensjonale plattformspillene er langt mer populære blant fansen. For eksempel har nesten 30 millioner kopier av New Super Mario Bros. Wii blitt solgt, sammenlignet med til sammen 20 millioner kopier av Super Mario Galaxy og Super Mario Galaxy 2.

Kommer ikke med det første

Hvorvidt Nintendo vurderer å lage Super Mario Galaxy 3 for Wii U eller deres neste konsoll, Nintendo NX, ville ikke Miyamoto røpe. Med en bunke spill allerede under utvikling gjorde han det imidlertid klart at fans ikke bør vente seg spillet i nærmeste fremtid.

Heldigvis for Mario-sultne fans er det ikke lenge til vi får prøve rørleggerens neste eventyr – det todimensjonale byggespillet Super Mario Maker – som lanseres allerede på fredag. Her kan spillere lage sine egne brett basert på flere av Marios mest populære plattformeventyr fra de siste 30 årene.

Nintendo har også jobbet med Pikmin 4 i skjul.
Ifølge Miyamoto er spillet nesten ferdigutviklet »

Siste fra forsiden