Super Mario Maker 2

Nintendo viste frem Super Mario Maker 2 i ny direktesending

Nintendo avduket Super Mario Maker 2 i februar sammen med en trailer, men nå har vi fått betydelig mer innsikt i spillet. Nintendo avholdt nemlig sin nye Direct-sending på onsdag, og der var det Super Mario Maker-oppfølgeren som hadde hovedrollen.

Sendingen, som du ser øverst i artikkelen, tar oss med på en grundig gjennomgang av funksjonene og verktøyene man har til rådighet i det nye spillet i serien – og det er tilsynelatende ikke rent få.

Super Mario Maker-spillene går ut på å lage egne nivåer man kan bryne seg på selv eller dele med andre, og gir deg mulighet til å leke deg kreativt med alle elementene vi kjenner fra Super Mario-spillene.

Nintendo

Godt mottatt forgjenger

Den kommende oppfølgeren vil inneholde utseende og innhold fra blant annet Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. og Super Mario 3D Land, og i tillegg har man denne gangen mange flere redskaper til disposisjon.

Av andre større nyheter får spillet nå også en ny historiemodus og flerspillerstøtte.

Det første spillet i serien, som kom ut til Wii U i 2015, fikk en varm mottakelse her på verket, og vår anmelder klasket til med solide 8 av 10 poeng i sin anmeldelse.

– Selv jeg, som ikke anser meg selv som kjempekreativ, klarer å lage noen ganske OK Mario-nivåer etter litt pludring med basissettet. Når jeg har låst opp mer å leke med går jeg tilbake til tidligere brett og legger til et element eller to, skrev vår anmelder og la til:

– Det er overraskende lite som skal til for å lage noe som i det minste føles som et standardisert Mario-nivå, og hvis du legger nok tid og innsats inn i spillet kan du potensielt overgå selv Nintendos nivådesignere.

Super Mario Maker 2 har ennå ikke fått en slippdato, men skal slippes i juni til Nintendo Switch.

Les også: Slik ser The Legend of Zelda: Breath of the Wild ut i førstepersonspersspektiv »

Siste fra forsiden