Nokia viser frem N-Gage

Nå er det ikke bare Nintendo som sitter på håndholdt-kaken, lengre. Til og med Sony har kunngjort sitt nye mini-konsoll. Også mobil-giganten Nokia har bestemt seg for å prøve seg på spillmarkedet.

Med N-Gage, en liten sak som er halvt mobiltelefon og halvt spillmaskin, håper selskapet å kapre markedet og skape en ny trend. Syvende oktober i år braker det løs, og mens kun ti spill vil være tilgjengelig fra starten av, vil ytterligere tyve komme på markedet i juletidene.

N-Gage kommer med en rekke spennende funksjoner. Det er en mobiltelefon, en triband-telefon att på til, som bruker trådløst nettverk via Bluetooth. Du kan sende multimedia-meldinger (MMS), spille av MP3-filer, sende e-mail og som benytter WAP. Du kan til og med koble den til PC-en med en USB-kabel for å overføre materiale, slik som musikk og lyder. Det er også en FM-radio, men mest av alt er det en spillemaskin. Teknologien virker forrykende god, i forhold til for eksempel Game Boy Advance, med 3D-teknologi som nesten kan sammenlignes med den første PlayStation-maskinen. Grafikken virket detaljert, og kunne tilsynelatende drive spill slik som det første Tomb Raider-spillet. Det så helt identisk ut.

Spillere vil kunne ta del i massive multiplayer-fester. Du kan eksempelvis spille via Bluetooth, og derfor ta del i spill sammen med mennesker rundt deg uten å ringe ut. Formodentligvis. Du kan naturligvis også spille opp mot servere, og i følge de ansvarlige bak konsollet vil tallet på spillere som kan delta i ett enkelt spill være nærmest uendelig. Konkurranse vil være et vitalt element, og i enkelte spill vil folk kunne laste opp sine scores til nettsteder. Spillere kan utfordre hverandre ved å laste ned hverandres poengtabeller, for så å prøve å slå dem. I Tomb Raider, et av mange spill som ble vist, kunne du laste opp en videofilm av spillingen din opp til et nettsted om du så ville det.

Blant titlene som i første omgang vil bli lansert for konsollet (eller skal vi si mobiltelefonen?) er Tony Hawk, Tomb Raider og Super Monkey Ball. Også Red Faction vil bli en av de store titlene tilgjengelig. Utsalgsprisen vil være 299.99 dollar, og etter å ha kjørt det gjennom euro-kalkulatoren og diverse, vil dette havne på omtrent 2500 norske kroner. Ikke verst for en rå mobiltelefon, og et enda råere spillkonsoll. Spillene vil her i USA ligge mellom 30 og 40 dollar.

Siste fra forsiden