Hearthstone-turneringen på Digitality X

«NoRage» stakk av med seieren på Digitality X

Finnen tok hjem premien på hele 12 000 kroner når den norske eliten måtte se seg slått i Hearthstone-turneringen.

Robin «NoRage» Sjölund under finalen på Digitality X
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

STAVANGER (Gamer.no): De aller fleste i den norske eliten i Hearthstone var samlet på Digitality X i helgen. Her skulle de konkurrere om en premiepott på 23 000 kroner i en tre dager lang turnering. Etter en vellykket og spennende turnering var det søndag klart for finalerundene, med to nordmenn og en finne igjen. Både Christian «Devou» Solvang og Casper «Hunterace» Pettersen var så langt ubeseirede i sluttspillet, og oddsene for norsk seier var dermed svært gode. Men i taperfinalen ventet den finske spilleren Robin «NoRage» Sjölund fra BX3, og han hadde langt fra gitt opp håpet.

Høyt nivå på sluttspillet

Etter syv innledende runder i sveitsisk format var det bare favorittene igjen, og med dobbel eliminasjon i sluttspillet var det duket for skikkelige storoppgjør. De to norske lagene Riddle og BX3 hadde henholdsvis to og tre spillere videre, også The Gatekeepers og Oslo Lions var representert.

I tillegg var den svenske spilleren Robin «RDee» Danielson fra Vexed Gaming klar for å kjempe om seieren. Allerede i første runde ble det derimot tydelig hvilket lag som skulle dominere denne turneringen, da alle tre spillerne fra BX3 sendte sine motstandere ned til taperdelen av sluttspillet. Etter en lang dag med store kamper var to av tre gjenværende spillere fra klubben som i vår vant Telenorligaen i begge grener, og kun en spiller fra Riddle igjen.

Overraskende finale

Finalistene i dyp konsentrasjon.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

I vinnerfinalen vant Solvang fra Riddle noe overraskende mot Pettersen fra BX3, selv om stokkene til spilleren fra BX3 på papiret så ut til å ha en stor fordel. Dermed endte det altså med at de to BX3-spillerne måtte møte hverandre runden før hovedfinalen. Der trakk Sjölund det lengste strået, og Pettersen måtte skuffet ta til takke med en tredjeplass. Med tanke på at den 16 år gamle spilleren fra BX3 før finalerundene ikke hadde tapt en eneste kamp gjennom hele turneringen, var den tydelige skuffelsen helt forståelig.

Dermed sto duellen i finalen ikke bare mellom de to beste lagene i Norge, men også mellom Norge og Finland. På papiret hadde Christian «Devou» Solvang fra Riddle en stor fordel, ettersom Robin «NoRage» Sjölund kom fra taperfinalen, og måtte vinne to seire med best av fem-kamper.

Første store seier

Etter to utrolig spennende serier, som begge endte 3-2 i Sjölunds favør, måtte den siste norske spilleren se seg slått, og finnen kunne svært fornøyd løfte pokalen. Dette er hans første seier i en stor turnering, noe som helt åpenbart føltes veldig godt for finnen.

– Jeg kom hit med en ambisjon om å vinne, og hadde god tro på stokkene mine. Da føles det utrolig deilig når alt går riktig på denne måten. Det er også ganske kult å komme hit og slå nordmennene på deres egen hjemmebane, forteller finnen med et smil.

Hva hans neste store turnering blir er han usikker på, men det er bare å regne med å se han på det som er av store nordiske turneringer.

Rett på et nytt forsøk

En som derimot har den umiddelbare fremtiden langt mer planlagt er den tapende finalisten Christian «Devou» Solvang.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft
Christian «Devou» Solvang under finalen.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

– Jeg og Eirik «Diggen» Aarvik flyr rett til Valencia for å spille på DreamHack i morgen, så dette var en veldig god forberedelse til den turneringen. Akkurat nå er jeg utrolig skuffet over å ikke vinne turneringen, spesielt når det var såpass nære. Før helgen hadde jeg nok allikevel vært fornøyd med en andreplass, så vi får håpe at skuffelsen legger seg litt med tiden, presiserer han til slutt.

Siste fra forsiden