Nordavind møter Øygarden - Telenorligaen

– Nordavind blir aldri urørlige

Tross tilgang på kompetanse, blir du aldri umulig å slå, mener Øygarden.

Eivind Von Døhlen/Privat/montasje Gamer.no

På tampen av fjoråret ble det kjent at BX3 og Vålerenga inngikk et kommersielt og faglig samarbeid, med mål om å bli en ledende aktør innen e-sport. Laget ble omdøpt til Nordavind, og sportslig har Overwatch-laget vært solide gjennom hele vårsesongen. Før åttende og nest siste serierunde ligger laget på en delt førsteplass sammen med Øygarden, som er rundens motstander.

Mens laget ennå het BX3 var de alltid med i toppen, og har spilt tre strake sluttspil, men kom aldri nærmere enn tapende finalist, mot Dynasty i høstsesongen 2017. Denne sesongen er de imidlertid favoritter, og det er dels takket være samarbeidet med Vålerenga, og dels takket være ustabilitet i den norske Overwatch-scenen.

Til tross samarbeidet med Vålerenga, tror ikke lagleder for Øygarden, Daniel «Infaith» Mikalsen, at de kommer til å bli uslåelige på noe tidspunkt.

Se kampen direkte på Gamer.nos Twitch-kanal fra klokken 20:00 »

Mulig å slå

Lagleder for Øygarden, Daniel «Infaith» Mikalsen.
Privat

– Resultatene til Nordavind er som forventet, de lagene som skal klare å eventuelt ta et kart eller flere fra dem er oss, Lithium eller Riddle, sier «Infaith».

Lithium klarte å ta ett kart fra Nordavind i første serierunde. Kampene mot Øygarden og Riddle gjenstår, og selv om Nordavind har vært solide så langt, tror «Infaith» aldri at avstanden mellom Nordavind og resten blir umulig stor.

Disse spiller for Øygarden

Vis mer

Christian «Kuruke» Seim (Tank)
Dani «Duni» Einevoll (Tank)
Sander «Magician» Nævdal (DPS)
Ruben «Epicmouse» Hustoft (DPS)
Ludvig «Ludoo» Hansen (Support)
Mateusz «Poz» Matuszak (Support)

– Samarbeidet mellom Nordavind og Vålerenga er et spennende prosjekt. Jeg tror de vil få flere midler og ressurser etter hvert, men urørlige blir de nok ikke. Sterkere ja, men aldri urørlige. Jeg følger litt med på CS GO, og Nordavind har fått det tøft der i denne vårsesongen, sier «Infaith».

Mens Nordavind heller mot å bli en profesjonell sportsorganisasjon, er «Infaith» skeptisk til altfor strenge regimer.

– Laget vårt er ganske avslappet med tanke på treninger og slikt. Vi vil ikke ha det for strengt, da går man fort lei og brenner ut spillerene sine. Jeg aner ikke hvor mye Nordavind sparrer, men tror dem har ett hakk strammere opplegg enn oss, sier «Infaith».

Han spår en god kamp mot tabellnaboen, tross Nordavinds gode resultater og steke lagoppstilling.

– De har et veldig solid lag, men det er fult mulig å ta poeng her som i alle andre kamper vi spiller. Vi har også et veldig sterkt lag denne sesongen. Vi har dessverre mistet en eller to på grunn av utbrenthet i små og lengre perioder, men forsterket der det var nødvendig. Vi har også vært heldig å fått stabilisert spillerstallen samt fått inn den siste faste supportspilleren som vi manglet ved sesongstart, forteller «Infaith».

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Jeg tenker at det blir en god kamp, det er vanskelig å forutse resultatet egentlig. På papiret så tror jeg det er ganske jevnt sånn individuelt hvis du vurderer spiller for spiller fra oss og dem, men tror dem har litt mer ballast enn oss.

Essensielt samarbeid

Nordavind-manager, Sindre Stien.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Vår situasjon er helt unik. Både klubben og spillerne har helt klart en fordel i og med at vi alle kan satse på dette fult ut, sier manager i Nordavind, Sindre Stien.

Gjennom samarbeidet med Vålerenga, har Nordavind tilgang på kompetanse innen spillerlogistikk, forhandlinger, media og sponsorater som ingen andre klubber i Norge kan matche.

Disse spiller for Nordavind

Vis mer

Kristian «Rikku» Sæther (Off Tank)
Erik «Baconthief» McKelle (Main Tank)
Ionescu «Androbion» Andrei (DPS)
Johan «QvisT» Nordqvist (DPS)
Carsten «Carmau» Mauland (Support)
Fredrik «freddey» Hoel (Support)
Ludde «Ingemar» Lindström (DPS/Innbytter)
Jan Richard «Zappy» Stene (Main Tank/Support/Innbytter)

– Vi kommer nok til å rykke litt fra resten etterhvert, men slik blir det bare når vi kan sitte å jobbe med e-sport mens alle andre har "vanlige jobber" som hovedfokus og e-sport som en hobby ved siden av, sier Stien.

– Samarbeidet med Vålerenga er helt essensielt. Vi får tilgang på mennesker som har arbeidet innen sport i mange år og som sitter på en helt unik kompetanse innen sport, spons, media og mye annet. Vi har også fått med oss Norges beste fanklubb i Klanen, som støtter oss mer og mer for hver uke som går!

– Vi har de siste månedene jobbet hardt med å få på plass lag, lokaler og lignende. Og nå begynner ting endelig å falle litt på plass. Klubben har som et mål å huse mest mulig nordmenn/skandinaviske spillere og det var derfor naturlig å fortsette forholdet med Rikku og co, da vi har et godt forhold til denne gjengen, forteller Stien.

Han mener Øygarden er et godt lag som kan gi Nordavind kamp til døra i kveldens kamp.

– Øygarden er et lag som litt etter litt har krabbet oppover tabellen. De har gradvis endret på oppstillingen og gjort laget litt sterkere for hver gang. Dette er nok en kamp som kommer til å ha veldig mange langvarige og jevne kart. Jeg tror nok vi vinner 3-1, avslutter Stien.

Nest siste runde før sluttspillet

SLIK SPILLES RUNDE ÅTTE AV OVERWATCH I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl 20:00: Nordavind - Øygarden
Kl 20:00: Toppen - Riddle
Kl 20:00: Eventyrbrus - Lithium
Kl 20:00: 5 and a Half Men - Alopex

Alle kampene spilles søndag 15. april.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Denne runden blir den nest siste før seriespillet er over, og de fire beste lagene i ligaen skal inn i sluttspillet. Øygarden og Nordavind er allerede sikret sluttspill, mens Riddle og Lithium er bare en seier unne å sikre seg en plass der.

I motsatt ende av tabellen kjemper Alopex, Toppen og 5 and a half men om å unngå den ene direkte nedrykksplassen i ligaen.

Slik ser tabellen ut før runde åtte.
Skjermbilde Gamer.no

Siste fra forsiden