Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

Nordavind cruiset til finalen i Telialigaen

Hadde god kontroll mot Stabæk Momentum.

Nordavind og Haakon «Radifaction» Tholo er klare for finalen i Telialigaen i Counter-Strike.
Sindre Stien/Gamer.no

OSLO (Gamer.no): I den første semifinalen ble Apeks kraftig utfordret av Riddle. En annen favoritt som skulle i aksjon lørdag var Nordavind. De fikk ikke like stor kamp og ble aldri skikkelig utfordret av Stabæk Momentum.

Første kart Dust 2 endte til slutt 16-7, hvor alle spillerne (utrolig nok) hadde 19 og 18 kills hver. Andre kart ble spilt i samme stil og Nordavind sikret serien 2-0 med nesten samme sifre, 16-8 på Overpass. Her skilte spillerne seg mer ut og kartets store spiller ble Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski som stoppet på hele 28 kills, 14 dødsfall og 123 ADR.

Se finalen direkte på VGTV fra 18:15 på søndag 26. mai »

– Gikk som forventet

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Håkon «hallzerk» Fjærli var fattet og selvsikker etter å ha vært med å føre laget sitt til finalen.

– Det gikk som forventet. Vi hadde kontroll hele veien selv om vi tapte et par runder vi ikke skulle tapt. Men det gikk fint, sier «hallzerk» til Gamer.no

«hallzerk» forteller at de inn mot finalen har fokusert mest på å utvikle eget spill og bli bedre individuelt enn å fokusere på Stabæk. Takket være at laget har fått inn den danske treneren, Dennis «Rytter» Rytter.

Håkon «hallzerk» Fjærli i Nordavind.
Sindre Stien/Gamer.no

Samarbeidet med «Rytter» har vært kjempefint. Han ser de individuelle feilene vi gjør med en gang og får rettet dem opp. Vi lærer fortere og blir bedre fortere også. Vi har tatt store steg i det siste, og det merkes på resultatene, forteller «hallzerk»

I finalen venter som kjent Apeks, og manges øyne vil være rettet mot duellen mellom «hallzerk» og Apeks-spiller Ole «Marcelious» Langan om å være Norges beste AWP. Det tror imidlertid «hallzerk» slett ikke blir spennende.

– Det er ikke en duell en gang. Det er selvfølgelig meg, sier han selvsikkert.

– Det kommer til å bli en enkel seier til oss i finalen. 2-0, avslutter Fjærli.

Nervene ødela

Les også
Drama før finalen i League of Legends

DISSE SPILTE FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Adam «adx» Larsson
Andreas «dem0» Aslaksrud
Steffen «SLY» Amundsen
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jesper «Jimbo» Kamsrud

Det ble til slutt to komfortable runder for Nordavind mot Stabæk Momentum. Momentum-spiller Andreas «dem0» Aslaksrud gikk i forkant av kampen ut og sa at de kunne slå Nordavind, om de bare holdt nervene i sjakk og holdt nivået fra treningene.

Med fasiten på bordet, kunne «dem0» konkludere med at det ikke skjedde.

– Det startet bra på begge kart, men så kom nervene og satte en stopper. Skjedde mye rart som ikke skjer på trening. Mye rart inne på server, og dårlig kommunikasjon. Det er ganske ergerlig, sier en oppgitt «dem0».

Andreas «dem0» Aslaksrud i Stabæk Momentum skylder på nervene.
Sindre Stien/Gamer.no

Selv om det ble en brutal avslutning på sesongen, er det lite å klage med etter deres siste kamp i Telialigaens våren 2019.

– I utgangspunktet er jeg fornøyd med sesongen. Vi har tapt noen kamper vi aldri skulle tapt, men kom oss til sluttspillet, og gjort det beste ut av tøffe perioder med utskiftninger i oppstilling også videre.

Utklassingen i semifinalen til tross, var turen til Ullevål ikke bortkastet mener han. Erfaringen kommer godt med.

– Det er veldig god erfaring for spillerne som fikk debuterte på en scene. Skal man prestere i et sluttspill på en scene må man ha erfaring. Det er vanskelig å prestere som helt ny, sier «dem0».

Nå rettes blikket mot neste sesong, hvor det ligger an til at stammen i laget blir med videre.

– «Jimbo» var bare med midlertidig, så han kommer ikke til å fortsette på grunn av jobb. Vi fire andre har ingen andre planer.

I finalen tror han resultatet kommer til å gå i Apeks sin favør. Kampen begynner 18:15 på søndag 26. mai, og du kan følge med via VGTV.

LES VÅR SPÅDOM: – Alt ligger til rette for en ny drømmefinale mellom Apeks og Nordavind

Siste fra forsiden