Telenorligaen høsten 2018 - Overwatch

Nordavind forsvarte tittelen i Overwatch

Trakk det lengste strået etter jevnspilt sluttspill.

Blizzard Entertainment

Nordavind forsvarte tittelen fra i vår, og kan kalle seg regjerende Telenorligamester i Overwatch i (minst) et halvt år til.

Det Oslo-baserte laget ble et hakk for store for Lithium som ga Nordavind en solid utfordring i høstsesongens siste kamp.

Se opptak av kampen her

Jørgen «Decod» Myrlund tok sin andre Overwatch-tittel med Nordavind.
Blizzard Entertainment

I kveldens første semifinale, barket Lithium og Bitfix sammen. Lithium hadde få problemer med å overliste Bitfix, og tok seg komfortabelt til finalen med 3-0 i sekken.

I den andre semifinalen, møttes Nordavind og Washed Up. Det skulle ikke bli like lett for Nordavind som for Lithium. Nordavind vant første kamp, men Washed Up utlignet allerede på kart nummer to, men maktet ikke stå imot når Nordavind skrudde i et ekstra gir. Nordavind tok seg til finalen med 3-1.

Tett finale

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Kristian «Tricky» Kovacs (Tank)
Kha «iPN» Nguyen (Support)
Usman «TracK» Mohammad (DPS)
Erik «Frost» Hinderson Krogsrud (DPS)
Mikael «mkL» Skjønhaug
Christer «Iko» Ringelien

I finalen ventet altså Lithium. Laget som vant tabellspillet, og som holdt forhåndsfavoritt Nordavind til uavgjort i siste serierunde. Lithium tok så vidt første stikk på Overwatchs nyeste kart, Busan.

DISSE SPILLER FOR LITHIUM

Vis mer

Erik «Baconthief» McKelle (Tank)
Ludvig «Hollie» Øvrevik (Support)
Mikko «Mickji» Heikkinen (Support)
Erlend «Ekko» Eide Aslaksen (Support)
Oskari «Banaani» Haverinen (DPS)
Kurt-Emil «Dervola» Dervola (DPS)
Victor «Yiqids» (DPS)
Jacob «G59» Schweizer (Tank)

«Så vidt» beskriver for så vidt resten av kampene som ble spilt søndag kveld. Av de totalt fire kartene som måtte til for å skille de to finalelagene, var hele tre av dem kontroll-kart.

Lagene vekslet på å holde kontrollpunktet, og i flere av rundene fulgte lagene hverandre så tett at rundene ble avgjort med en prosents margin i overtid.

Lithium-kaptein, Erlend «Ekko» Eide Aslaksen.
Privat

Nordavind tok med nød og neppe de to neste kontroll-kartene, og spilte overbevisende på Dorado, hvor de stoppet Lithium før andre kontrollpunkt, og flyttet payloaden i mål med litt over et minutt igjen på klokka.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Stolt av laget

Til tross for finaletapet, henger ikke Lithium-kaptein, Erlend «Ekko» Eide Aslaksen, med hodet.

– Det var en fortjent seier til Nordavind. De er landslagsspillere av en grunn, sier han og legger til:

– Jeg er stolt av laget mitt, vi viste vi ikke var noe «push-overs» og forhåpentligvis ga vi publikum en spennende kamp å se på.

– Jeg må også si jeg er glad for at Usman «TracK» Mohammad (Nordavind. Journ. anm.) rakk matchen. Om vi hadde vunnet fordi de måtte spille med innbytter hadde det ikke føltes helt riktig. Og det hadde vært enda verre å tape.

Siste fra forsiden