Overwatch

Nordic Alpha blir den nye Overwatch-satsingen til Epiphany Bolt

Kapteinen henter tre talenter fra Riddle.

Nordic Alpha vant Overwatch-turneringen på Gigacon 2016. Nå heter de Epiphany Bolt.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Jeg er meget fornøyd, spesielt med tanke på at jeg noen timer tidligere stod med et lag som var i ferd med å gå i oppløsning, ler kaptein Jonas «AverageJonas» Nyløy Navarsete når vi snakker med ham søndag kveld.

Han og de fem andre spillerne i Nordic Alpha har akkurat signert kontrakter med norsk-amerikanske Epiphany Bolt, for å bli deres nye satsing på Overwatch.

– De tok kontakt med oss fordi de ønsket å signere et norsk Overwatch-lag som var på vei oppover i den europeiske scenen, samtidig som vi var godt etablert i den norske scenen.

Fremadstormende lag

– Dette var det desidert beste valget for oss akkurat nå, sier kaptein Jonas «AverageJonas» Nyløy Navarsete.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Med signaturen på plass er de sikret full støtte til å utvikle seg videre og delta på arrangementer uten kostnader for spillerne. Dette er i følge Navarsete et tilbud ingen andre norske organisasjoner kunne tilby.

– Jeg har vært i dialog med Epiphany Bolt en stund, samtidig som jeg med tålmodighet har sett og overveid alle tilbud som har dukket opp. Jo lengre vi ventet, jo mer innså jeg at dette var det desidert beste valget for oss akkurat nå.

Dette er ikke første gangen Epiphany Bolt tar inn et Overwatch-lag, men det forrige laget holdt bare sammen i drøye tre uker i sommer.

– Vi har alltid hatt et ønske å vende tilbake til den scenen. Nordic Alpha var det perfekte laget for oss, ettersom vi ser en rekke likhetstrekk mellom dette laget og vårt tidligere Counter-Strike-lag, forteller Kyle Adkins, grunnlegger av Epiphany Bolt til Gamer.no.

– Etter å ha møtt Jonas på Gigacon forstod vi at han var den perfekte kapteinen og personen til å lede vår utvidelse i norsk e-sport.

Nordic Alpha er allerede godt etablert i det ferske Overwatch-miljøet i Norge. De vant nylig turneringen på Gigacon, er kvalifisert til King of Nordic: Overwatch Cup, hadde tre spillere på landslaget og er i praksis klare for opprykk til 1. divisjon av Telenorligaen.

Kyle Adkins er grunnlegger av Epiphany Bolt.
Privat

– Vi signerte denne lagoppstillingen med en målsetting om å bli det beste Overwatch-laget i Norge, og vi følger den samme planen vi hadde i Counter-Strike, som var å delta i både nasjonale og internasjonale arrangement. Med støtten og innsatsen vi legger i, tror vi de kan nå målene og bli et kjent navn i europeisk e-sport, sier Adkins.

Henter tre spillere fra Riddle

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Deres kanskje beste spiller Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand meldte nettopp overgang til storlaget Reunited og Kha «iPN» Nguyen er for øyeblikket på prøvespill hos et annet europeisk topplag. Greger «Invision» Herland blir heller ikke med over til Epiphany Bolt, ettersom han ønsker å vente på tilbud fra utlandet.

– Det var absolutt et stort tap å miste både «ONIGOD», «iPN» og «Invision», men vi respekterer dem såpass mye at vi forstår at de vil satse i det store utlandet istedenfor i lille Norge. Vens vi prøver å ta steget ut i Europa som et helnorsk lag.

Kristian «Liesin» Lie fra Riddle kom inn som erstatter for «ONIGOD», og kort tid etter fulgte også Petter «Dave» Stenhaug og Kristian «Tricky» Kovacs med fra samme klubb.

– Ettersom Riddle også var i ferd med å bli oppløst bestemte vi oss for å prøve å slå oss sammen for å skape et nytt og friskt lag. «Dave» og «Tricky» er allerede vant med å spille med «Liesin», så vi tror at dette fører til en kortere innkjøringsperiode enn med tre helt nye spillere.

Navarsete skryter av de tre ferske forsterkningene og tror den nye sammensettingen kan nå langt dersom de blir samkjørte og målrettet.

– Både «Liesin», «Dave» og «Tricky» er talentfulle spillere som har masse potensial til å utvikle seg videre hvis de får spille på et lag med den strukturen det kreves for å jobbe målrettet. Nettopp dette er det vi kan få til sammen.

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY BOLT:

Vis mer

Jonas «AverageJonas» Navarsete
Kristian «Rikku» Sæther
Tobias «Globe» Klipper
Kristian «Liesin» Lie
Kristian «Tricky» Kovacs
Petter «Dave» Stenhaug

– Det er mye som må på plass når man gjør såpass store endringer, men jeg er 100 prosent sikker på at dette er det beste valget for oss på lang sikt.

Kapteinen innrømmer imidlertid at det er vanskelig å være leder for et lag som konstant blir et springbrett for spillere som vil satse individuelt i utlandet, men håper med denne lagoppstillingen å kunne ta det neste steget sammen.

– Vi håper å kunne hevde oss i europatoppen samtidig som vi har veldig lyst på førsteplass i 1. divisjon i Telenorligaen neste sesong.

Siste fra forsiden