Nordisk Film kjøper Just Cause- og Rage 2-studioet for 850 millioner kroner

Svenske Avalanche Studios har nye eiere.

Avalanche Studios

Nordisk Film har kjøpt opp svenske Avalanche Studios for 89 millioner euro, noe som tilsvarer om lag 850 millioner kroner. Samtidig er Studioet nå verdsatt til 117 millioner euro, som tilsvarer om lag 1,11 milliarder kroner Dette forteller selskapet selv i en pressemelding.

Det Egmont-eide selskapet har tidligere hatt en minioritetsandel i spillstudioet, men velger altså nå å kjøpe hele sulamitten.

Avalanche Studios er kanskje mest kjent for Just Cause-serien, men er i disse dager i søkelyset på grunn av nylig annonserte Rage 2.

Ingen endringer

Kjøpet skal ikke få noen innvirkning på den daglige driften av studioet, og grunnleggerne Christofer Sundberg og Linus Blomberg skal fortsatt være en del av utviklermiljøet slik de har vært tidligere.

– Selv om vi kommer til å fungere som et uavhengig studio, vil Nordisk Film – med sine 100 år med erfaring i å få kreative selskap til å vokse – gi oss et mer stabilt grunnlag. Jeg kunne ikke vært mer glade for å ha dem med, forteller Avalanche Studios toppsjef, Pim Holfve.

Avalanche sto bak både Mad Max fra 2015 og Just Cause-serien. Just Cause er viden kjent for galskap og overdådige eksplosjoner, mens Mad Max leverte herlig action i en brutal postapokalyptisk verden.

Det neste spillet fra svenskene er Rage 2, som utvikles i samarbeid med id Games. Vi får helt sikkert se mer av det spillet når E3-messen sparkes igang 9. juni.

LES OGSÅ: Her er tidspunktene for årets E3-konferanser »

Siste fra forsiden