Diablo IV - Zizaran

Nordmann med Diablo IV-rekord: – Det ble veldig skummelt

Norske «Zizaran» om hvordan han ble en av de første Diablo IV-spillerne i verden til hardcore-nivå 100, og den uventete kritikken som fulgte.

Blizzard, Privat (Montasje: Gamer.no)

Allerede fire måneder før lanseringen av Diablo IV bestemte en liten gruppe med spillere seg for at de skulle være først til spillets maksnivå. En av dem var norske Kjetil Kippervik, bedre kjent som «Zizaran» på Twitch.

Kappløpet fikk bare mer oppmerksomhet da utvikler Blizzard avslørte at de første spillerne i mål på vanskelighetsgraden hardcore ville få navnet sitt gravert på en statue. Tusenvis av spillere kastet seg på, men ingen var raskere enn «Zizaran» og kompani.

– Det er jo litt stas og spesielt at vi fikk topp fire. «Steelmage» (en annen i gruppa på fire, journ.anm) ville at jeg skulle være første sorcerer til 100 og jeg ville at han skulle bli det. Så vi kjempet mot det samme monsteret og gjorde det nesten samtidig, sier en fornøyd Kippervik til Gamer.no.

Fra Path of Exile til Diablo IV

34-åringen fra Knapstad i Østfold har spilt spill på Twitch i snart åtte år. Det hele har skjedd fra Belfast, byen han flyttet til i 2008 for å studere informatikk.

«Zizaran» var en av de første til hardcore-nivå 100.
Skjermdump fra Twitch.tv/zizaran

Mye av tiden har gått med på Path of Exile, et actionrollespill som henter mye inspirasjon fra nettopp Diablo-serien. Sammen med «Steelmage», «Nugiyen» og «cArn» gjorde «Zizaran» seg bemerket gjennom ulike Path of Exile-kappløp, og overgangen til Diablo IV ble dermed et naturlig steg.

– Vi har kjent hverandre mellom tre og syv år. Alle har nå flytta til Belfast og vi spiller sammen en del. Vi liker å delta i kappløp i Path of Exile og ville gjerne bli først i Diablo også.

Gjengen bestemte seg tidlig for at «cArn» skulle bli førstemann til nivå 100. Det av den enkle grunn at han kan holde koken litt lenger enn de andre.

– Vi bestemte oss for å fokusere på at «cArn» kom først til 100, siden han kan holde seg våken og streame i 60 timer av gangen, hvis det trengtes. Resten av oss gjør opptil 30-40 timer, påpeker Kippervik.

På hengende håret

Ferden til hardcore 100 ble ikke uten vanskeligheter. Som østfoldingen forteller må man hele tiden ha tunga rett i munnen, ettersom et dødsfall betyr at man må begynne alt forfra igjen.

– Det vanskeligste er å overleve. Det ble en del «close calls» på slutten, så du må fokusere hele tiden. Og siden monstrene går opp i nivå sammen med deg må du ha en sterk nok build (egenskaper og utstyr som du tilegner figuren din underveis, journ.anm).

Artikkelen fortsetter under videoen.

Med målet i sikte gikk alt nesten i vasken for «Zizaran». På nivå 99 ble han plutselig overmannet av en haug med monstre og var sekundet fra å dø da han fikk teleportert seg til sikkerhet.

– Ja, det var skummelt. Jeg hadde ikke så mange nestendødsfall frem til nivå 95, men da ble det veldig skummelt. Det var hvert fall tre ganger da jeg nesten døde, minnes Kippervik om siste strekk i kappløpet.

Uventet kritikk

Gjengen slapp med skrekken, og det holdt hele veien inn. Som planlagt ble «cArn» førstemann, tett etterfulgt av de tre andre som nå altså blir foreviget på en statue av demondronningen Lilith.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Seieren ble likevel kontroversiell i enkelte deler av Diablo-miljøet. Av en eller annen grunn mente noen nemlig at bragden ikke var så imponerende ettersom vinnerne spilte sammen og ikke hver for seg.

– Vi deltar ofte og vinner ofte i Path of Exile-kappløp. Det er en del mindre drittslenging i Path of Exile, så det var litt rart. Mange som sa det var dårlig at vi spiller i en gruppe.

«Zizaran» påpeker at Blizzard aldri la opp til at man måtte spille på egenhånd. Kritikken har derfor kommet uventet på for nordmannen, som gjerne skulle hatt en egen modus for solospill – selv om han innrømmer at det ville gjort jobben tøffere.

– Det har vært litt rart fordi vi ville alle ha en «solo self found league» (et alternativ som skrur av muligheten til å spille med andre, journ.anm) som et valg, men det er jo ikke noen egen solo-ledertavle. Jeg synes det er kjempeimponerende at «Wudijo» nådde nivå 100 alene, det er kjempevanskelig. Men vi var veldig bestemt på at vi ville vinne kappløpet.

Fortsetter med Diablo IV

Med jobben unnagjort har 34-åringen satt seg et nytt mål. Nå skal han komme til nivå 100 på samtlige fem klasser i Diablo IV, og han er allerede godt på vei med en rogue.

Fremover blir det altså mer Diablo IV, men «Zizaran» har også planer om å vende tilbake til Path of Exile.

– Jeg vil spille en del Diablo IV fremover. Har lyst til å ta nivå 100 på alle klassene nå. Det er en ny Path of Exile-liga i august, så jeg ser frem til den og vil rotere mellom begge spillene. Ser veldig frem til nye oppdateringer til Diablo IV.

Blizzard kjører et sesongbasert opplegg for Diablo IV, med jevnlige oppdateringer og nytt innhold. Utvikleren har også bekreftet at det kommer to større utvidelser en gang i fremtiden.

Du kan følge «Zizaran» på hans ferd gjennom Sanctuary via nordmannens Twitch-kanal.

Les vår anmeldelse av Diablo IV »

Siste fra forsiden