Overwatch World Cup 2017

Norge ute av Overwatch-VM

Frankrike ble for tøffe.

Norges lag i Overwatch.
Skjermdump fra Twitch.tv

Norges eventyr i Overwatch-VM er over. For andre år på rad sa det stopp i play-off-kampen. Dermed blir det ingen tur til Anaheim, California og Blizzcon i november for Norges beste menn.

Imponerte i gruppespillet

Til tross for å ha spilt godt i gruppespillet, ble Frankrike noen hakk for store. Det franske landslagets seks spillere spiller til vanlig sammen på laget Rogue, og er naturligvis svært samspilte.

Norges landslag i Overwatch

Vis mer

Greger «Invision» Herland (DPS)
Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Kha «iPN» Nguyen (Flex)
Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (Flex)
Iver «Trob» Straume (Support)
Christer «Iko» Ringelien (DPS)

Norges første kamp i gruppespillet, mot Hong Kong, skulle på papiret være helgens jevneste kamp. Norge og Hong Kong er nemlig ranket ved siden av hverandre på henholdsvis 17. og 16. plass. Norge hadde imidlertid god kontroll med overbevisende spill, og vant til slutt 3-1.

Kina dasket gruppens lavest rangerte lag, Romania, rundt i sin første kamp, og som det høyest rangerte laget ble Kina som forventet tøff motstand. Kina hadde god kontroll, men Norge spilte jevngodt med verdens best rangerte lag i kamp to, kart tre: Horizon. Norges spill tente et lite håp om å klare å dra i land et uavgjort-resultat, men Kina trakk det lengste strået, og vant til slutt kampen 4-0.

Som forventet fikk Norge få problemer med Romania, og vant gruppespillets siste kamp 4-0. Det holdt til en andreplass i gruppe A, og play-off mot Frankrike som vant gruppe B.

Herjet med av Frankrike

Play-off-kampen ble ingen hyggelig affære for Norges menn. Frankrikes DPS-spiller, Dylan «AKM» Bignet terroriserte Norge, og over tre kart vant Frankrike fortjent, og sikret med det billett til VM-sluttspillet på Blizzcon i november.

Se Norges kamper i reprise

Vis mer

Norge - Hong Kong

Norge - Kina

Norge - Romania

Norge - Frankrike her

Dit får de følge av Kina, som fulgte opp et perfekt gruppespill med en perfekt play-off-kamp mot Thailand. Kineserne har med det vunnet samtlige 15 kart de har spilt i dette mesterskapet, og er naturligvis en av forhåndsfavorittene til å vinne hele mesterskapet.

Norge fikk imidlertid imponerte flere av kommentatorene. Særlig Kha «iPN» Nguyen og Jørgen «Decod»Myrlund fikk mye oppmerksomhet. Førstnevnte for storspill som Zenyatta, sistnevnte for sitt fabelaktige skjegg.

PS: Danmark ble også offer for Frankrike. I den siste kampen i gruppe B klarte danskene å ta ett kart mot Frankrike, men det hindret ikke franskmennene fra å vinne 3-1 til slutt.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

PPS: Neste helg blir det mer Overwatch-moro, når gruppe C og D skal slåss om de to neste sluttspill-plassene i Sidney. Der deltar blant annet Sverige og Finland.

Siste fra forsiden