Overwatch

Norges landslagstrener går til Overwatch League

«mkl» får analytikerstilling hos nyoppstartet lag.

Blizzard/Privat/Gamer.no

Norge har fått sin første representant i Overwatch League. Det nyoppstartede laget Washington DC har ansatt Norges landslagstrener under gruppespillet i verdensmesterskapet denne høsten, Mikael «mkl» Skjønhaug, som analytiker i forkant av sesong to av verdens gjeveste Overwatch-turnering.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider og på Twitter.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

– Blir helt sjukt

Hovedpersonen selv ser naturligvis fram til å jobbe med sin nye arbeidsgiver.

– Det kommer til å bli en absolutt helt sjuk opplevelse. Å få jobbe med en legende som Hyeong-seok «Wizardhyeong» Kim (hovedtrener for Washington. Journ. anm.) og ta del i noe på høyden med Overwatch League blir noe jeg tar med meg resten av livet, sier «mkl».

Skjønhaug forlater stillingen som analytiker på Contenders-laget Last Night's Leftovers, for å bli med på den nye satsingen til eier av tennis-laget Washington Kastles, Mark Ein. Han har også spillererfaring fra Epiphany Bolt i Telenorligaen på CV-en.

«mkl» kjenner manageren til Washington, Kate «Kate» Mitchell fra tiden i Last Night's Leftovers, og startet samtalene da han og det norske landslaget var i Los Angeles i begynnelsen av måneden. Nå skal han jobbe tett sammen med «Wizardhyeong» for å avdekke forbedringspotensialet i laget.

– Ambisjonene er absolutt å vinne. Med så dyktig stab håper jeg virkelig vi kan sette sammen et lag som fansen kan være stolte over, sier «mkl».

Ser på norske spillere

Foreløpig har Washington bare signert én spiller, tidligere New York Excelsior-tank, Jun-hwa «Janus» Song. Organisasjonen er i full sving med prøvespill for å sette sammen et konkurransedyktig lag.

– Jeg begynte dialogen med DC rundt VM. Så etter jeg kom meg på plass hos kjæresten i Irvine i California, var det bare rett på jobb med prøvespill, forteller «mkl».

Privat
Les også
Anmeldelse: Overwatch

I etterkant av Norges innsats i gruppespillet, mot blant andre USA og Canada, uttalte «mkl» at han kan se for seg to-tre norske spillere i Overwatch League når den nye sesongen drar i gang, sannsynligvis en eller annen gang tidlig i 2019.

Nordmannen bekrefter at de har norske spillere på prøvespill i Washington. Under VM fikk flere av de norske spillerne skryt, og den canadiske DPS-spilleren, Brady «Agilities» Girardi trakk spesifikt fram Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand som en DPS-spiller med Overwatch League-potensial. Andre aktuelle spillere er support-spiller Kha «iPN» Nguyen, og main tank Jørgen «Decod» Myrlund. «Decod» spiller for øvrig på Last Night's Leftovers.

«mkl» håper Overwatch-miljøet i Norge vil få seg en oppkvikker nå som nordmenn snuser på Overwatch League.

– Jeg tror den norske Overwatch-scenen er i en litt rar fase akkurat nå. Det var utrolig mye hype tidligere, men så ble det av forskjellige grunner aldri noe av. Hvis vi får flere nordmenn i Overwatch League, kan det bli en stor norsk gjenoppblomstring når folk ser at vi har talent og at selv om vi ikke er en av de sterkeste regionene, så er det muligheter også for oss, sier «mkl».

Siste fra forsiden