The International / Dota 2

Norges mest kjente Dota 2-lag prøver seg på The International

Fiskestanga håper å ta seg gjennom nåløyet i den åpne kvalifiseringen.

Joakim «jOOOEY» Johansen og hans lag Fiskestanga skal forsøke å kvalifisere seg til The International 5.
Privat/Pressfire/Hitbox

I år får alle sjansen til å delta i The International – verdens største e-sportturnering. FaceIT arrangerer i samarbeid med Valve en åpen kvalifisering til det enorme Dota 2-mesterskapet som skal foregå i Seattle i august.

Fiskestanga er det eneste laget med norske spillere som har bekreftet at de skal delta i kvalifiseringen 16. og 17. mai. Ligavinnerne i Arcane Gaming har eksamen på disse datoene, og gutta i Shoot Boyz (andreplass i ligaen) melder at det sannsynligvis kolliderer med både jobb og eksamen.

Fiskestanga stiller med følgende «norske» lag i kvalifiseringen til The International:

Vis mer

Simen «LokeLok» Grøndahl
Joakim «jOOOEY» Johansen
Per Marcus «Miggi» Viebke
Jon Ingvi «ingmundur» Seljeseth
Fannar Hólm «chroMium» Ingvarsson

Sist gang vi skrev om Fiskestanga var da de seilte gjennom den norske kvalifiseringen til VM i Aserbajdsjan. Der dominerte de det innledende gruppespillet, og fikk mye skryt for spillet sitt fra kommentatorene. I kvartfinalen sa det imidlertid stopp, da de røk på et tap mot Georgia.

Kun to nordmenn på laget

Av dagens lag er det riktignok bare kaptein Joakim «jOOOEY» Johansen som var med til Aserbajdsjan, ettersom laget hans ikke kunne ha noen utenlandske spillere når de skulle ta på seg landslagsdrakten og representere Norge. Noen endringer har det likevel blitt fra det Fiskestanga-laget vi er vant til å se:

– For ikke lenge siden erstattet vi Henrik «sundelin» Larsen med en ny spiller som dessverre ikke er norsk, så det blir mindre og mindre norske i Stanga. Men nå tror jeg at jeg endelig har en stabil lagoppstilling som kommer til å vare lenge, mener Johansen.

Siden VM har gutta deltatt i en rekke konkurranser med varierende suksess, blant andre Gigabyte Challenge, ProLadder, MSI Dragon Battle, Esportal Dota 2 League Invitational Qualifier, og andre divisjon av JoinDota League. Fiskestanga vant denne ligaen og fikk dermed mulighet til å spille om opprykk til JDL MLG Pro League, men tapte mot Vega og blir dermed værende i andredivisjon inntil videre.

Surt tap i nordisk finale

Gutta var også nære ved å vinne nordiske Pretty Pudges Pokaljakt, arrangert av Pressfire, men tapte mot Fabulous 5 i finalen (se opptak nederst i saken).

Joakim «jOOOEY» Johansen er kaptein for Fiskestanga.

– Det var et surt tap fordi vi hadde en stort overtak og en enorm ledelse, så gikk ting plutselig så gikk ting plutselig helt galt. Vi kasta rett og slett bort gamet og det er en trist måte å tape på, spesielt når det står om penger. Vi har lært og holde hodet litt mer kaldt nå, forteller kaptein Joakim «jOOOEY» Johansen til Gamer.no.

– Du har tidligere sagt at du misliker sterkt å tape, og at det å vinne kun føles som en lettelse. Er det en mentalitet som styrker dere, tror du?

– Det tror jeg de aller fleste som spiller kompetitiv føler. Man må ha et sykt vinnerinstinkt for å bli god i dette spillet, så jeg tror det styrker oss som alle andre lag. Men jeg har jobbet veldig mye med min egen holdning og man kan ikke la skuffelsen over et tap gå utover eget lag, forklarer han.

Les også
FaZe Clan vant knepent over Fnatic

Skal trene godt før kvalifiseringen

Denne uka skal gjengen, som består av to nordmenn, to islendinger og en svenske, trene så mye de klarer for å være godt forberedt mot den store kvalifiseringen.

– Vi har en del offisielle kamper mot sterke motstandere som M5, 4Anchors, Elysiun og AlbumSheet. Utenom det så har vi planer om å trene hver dag. Siden det akkurat har kommet ny oppdatering, arbeider vi mye med å eksperimentere med ny draft og generell lagkjemi.

Fiskestanga konkurrerer med opp til 1024 andre lag i den åpne, europeiske kvalifiseringen. Vinnerne herfra går videre til de regionale kvalifiseringene som arrangeres fra 25. mai til 1. juni. Her skal lagene kjempe mot ni andre lag for innpass i hoveddelen som spilles i Seattle i august.

– Har dere troa?

– Vi har hatt en liten formsvikt i det siste det har nok litt og gjøre med den nye oppdateringen, men jeg håper og tror at ting snur før kvalifiseringen starter sånn at vi kan gjøre en god figur der, sier Johansen.

– Arcane Gaming vant Dota 2-ligaen på Gamer.no, men må stå over denne åpne kvalifiseringen til The International på grunn av eksamen. Det er vel neppe noen andre norske lag som har sjanse. Hvorfor er det slik?

– Arcane Gaming har nok ikke noen større sjanse enn andre nordmenn. Problemet med norsk Dota er at det er mange individuelt gode spillere, men ingen som er villige til å sette sammen et helnorsk lag og faktisk prøve å satse internasjonalt. Det er derfor du ser at vi i Stanga kun er to nordmenn nå. Jeg anbefaler alle norske spillere å melde seg på Nordic Inhouse League, avslutter han.

Nordic Inhouse League er en liga organisert av Dota2.no, hvor spillere på et visst nivå kan samles for å konkurrere mot hverandre.

Se opptak av finalen mellom Fiskestanga og Fabulous 5 i Pretty Pudges Pokaljakt her:

Siste fra forsiden