Telialigaen - Rocket League

Norges Rocket League-elite er tilbake på LAN for å kåre en ny Telialiga-mester

Vi har snakket med lagene før søndagens sluttspill.

Psyonix

Oppdatering 11:00: Major-spiller «Lucky» kan likevel ikke stille på søndag. Laget har hentet inn en erstatter i Dennis «Pablobar» Bojesen, og ifølge «Bidniss» kan endringen få store konsekvenser for sluttspillet.

– Jeg tipper 4-3 til Vilay mot Major i semifinalen. Tapet av «Lucky» bli litt for mye, mener Rocket League-kommentatoren.

Opprinnelig sak følger.

Søndag 21. november er det endelig klart for Rocket League-sluttspill i Telialigaen. Ti lag har blitt til fire, og Major, 00 Prospects, AW3 og Vilay samles for noe som ikke har skjedd i Telialigaen Rocket League siden høsten 2019 – nemlig sluttspill på scene foran publikum.

Det hele avholdes på Eldorado E-sportsenter i Oslo, med både semifinaler og finale fra klokka 11:00. I forkant av sluttspillet har vi tatt en prat med hvert av lagene, for å sjekke hvordan de ligger an.

Vi har også fått med oss Rocket League-kommentator Dag Hallvard «Bidniss» Hustad for å dele sine resultattips og spådommer for sluttspillet.

Du kan også følge Rocket League-sluttspillet gratis på TV 2 Play.

– Alt presset ligger på Major

«Painyyy».
Playwell

Til tross for en sterk avslutning på sesongen var det ingen voldsom overraskelse at Vilay ble plukket ut som semifinalemotstander for tabellvinner Major.

DISSE SPILLER FOR VILAY

Vis mer

sj Anker Alexander «Painyyy» Bugge
dk Joakim «Creamyy» Scheelhardt
sj Adrian «Forze» Gårud

VILAYS SISTE RESULTATER

🔴🟢🟡🟢🔴

Laget som havnet på fjerdeplass vet at de får en tøff jobb på søndag. Møtet med Major tidligere i sesongen endte med tap 0-4, men Anker Alexander «Painyyy» Bugge og kompani er bedre forberedt denne gangen.

– Da vi møtte dem i ligaen så spilte vi med et utrent lag med innbytter, så mer fight skal vi i hvert fall gi. Vi har kjørt treningskamper og egentrening for å være så klare som mulig og forhåpentlig skape en «upset», forteller Bugge.

Å gå fra onlinesluttspill til å sitte på scene blir naturligvis en stor omstilling for alle lag. «Painyyy» er imidlertid ikke bekymret, og tror det ligger mer press på Major.

Les også
777 storfavoritter før norsk storturnering

– Nå har både jeg og «Creamyy» spilt en del på LAN. Dette blir første gang i Telialigaen, men vi føler ikke noe ekstra press, med tanke på at vi er rangert lavest. Alt presset ligger på Major om å ikke rote bort seieren, mener Bugge.

– Det er Vilay vi har gjort det best mot i ligaen

«Maadzz».
Sindre Stien/Good Game

At Major skulle ta seg til sluttspill var det ingen tvil om før sesongstart. At laget skulle gå ubeseiret og stikke av med førsteplass i seriespillet var det derimot få som hadde sett for seg.

DISSE SPILLER FOR MAJOR

Vis mer

sj Thomas «Lucky» Eknes
no Mads «Maadzz» Gjelsten
fr Axel «Magma» Soulard
no Dennis «Pablobar» Bojesen

MAJORS SISTE RESULTATER

🟢🟢🟢🟢🟢

Uavgjort mot 00 Prospects og seier over AW3 sendte Mads «Maadzz» Gjelsten og lagkameratene helt til topps. Dermed fikk Major velge sin semifinalemotstander, en beslutning laget ikke trengte veldig mye betenkningstid på.

– Vi valgte Vilay fordi de fikk fjerdeplassen. Det er også de vi har gjort det best mot i ligaen av de tre lagene som er med i sluttspillet, forklarer Gjelsten overfor Gamer.no.

Hva press og overgangen til å spille foran publikum angår virker det ikke som «Maadzz» har tenkt så mye på akkurat det. Av forberedelser blir noen treningsøkter sammen, for at gutta skal stille så klare som mulig for søndagen.

– Det blir en liten bootcamp før sluttspillet, så vi kommer litt i gang og får forberedt oss til matchdagen.

Resultattips: Major 4-1 Vilay

– Vi må være mer på

«Seeb».
AW3

For AW3 ble det en langt tøffere sesong enn våre eksperter hadde forventet. Uavgjort mot både 00 Prospects og Vilay ble etterfulgt av tap for Major, og den regjerende Telialiga-mesteren endte på tredjeplass på tabellen.

DISSE SPILLER FOR AW3

Vis mer

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
sj Jonas «FiremanJonas» Lohne

AW3S SISTE RESULTATER

🟢🟢🟡🟢🔴

Sebastian «Seeb» Falch er imidlertid ikke veldig bekymret over at trioen ikke har greid å slå noen av de andre sluttspillagene denne sesongen.

– Vi visste jo at å gå ubeseiret ikke kom til å vare for alltid. I det siste har vi fokusert mer på å bli bedre som et lag, og ser egentlig ikke tilbake på resultatene. Vi ser heller fremover, forklarer Falch.

Ifølge AW3-kapteinen har ikke laget de altfor store forventningene til sluttspillet. Gutta går inn med et mål om å ha det gøy på LAN, spille sitt beste og se om det holder, og «Seeb» vet at det trengs litt mer enn hva han og lagkameratene leverte i løpet av sesongen.

– Vi må være mer på. Hundre prosent fokus og kjøre vår greie, så skal det gå. Det blir jo helt annerledes denne gangen med tanke på at det blir LAN-sluttspill for første gang på to år, påpeker Falch og legger til at AW3 legger inn solide forberedelser før sin semifinale:

– Vi kjører en bootcamp fra torsdag til lørdag, for å bli mer vant til å sitte i samme rom. I tillegg har vi fløyet coachen vår fra Litauen for å hjelpe oss ansikt til ansikt for første gang. Så det blir fullt kjør ut uka og vi gleder oss.

– AW3 har ikke sett bra ut i det siste

«Trex».
00 Nation

I likhet med Major kom 00 Prospects – tidligere Nordavind – seg også gjennom høstsesongen uten tap. De eneste poengtapene kom på uavgjort mot nettopp Major og semifinalemotstander AW3.

DISSE SPILLER FOR 00 PROSPECTS

Vis mer

bv Theo «Trex» Gagnat
bv Sondre «Enlid» Enlid
dk William «ejby» Ejby Lorentzen

00 PROSPECTS' SISTE RESULTATER

🟢🟢🟢🟢🟢

Theo «Trex» Gagnat tror den regjerende ligamesteren har tapt seg noe siden sist de møttes. Gitt at kampen spilles i ukjente omgivelser vil han riktignok på ingen måte ta seieren på forskudd.

– AW3 har ikke sett bra ut i det siste, men siden det er LAN denne gangen så kan egentlig alt skje. Det blir rart å spille på scene igjen. Nerver er nok ikke et stort problem for oss, men det verste for min del er å bli vant til et helt nytt setup på så kort tid, mener Gagnat.

Også for 00 Prospects blir det fullt kjør med trening før sluttspillet. Laget ankommer Oslo med fem overbevisende seire på rad i Telialigaen, og med en treningsleir som oppvarming forventer «Trex» å stille enda sterkere på søndagen.

– Vi er på bootcamp for å forberede oss til sluttspillet. Etter vi er ferdige så er 00 Prospects forhåpentlig i toppform på søndag for å vinne sluttspillet, konstaterer Gagnat.

Resultattips: AW3 3-4 00 Prospects

«Bidniss» mener:

– Major har vært best i ligaen, men er ingen klar favoritt for sluttspillet. For min del mener jeg at 00 Prospects tar tittelen. De er nok sugne på revansje fra finalen forrige sesong mot AW3, som de møter i semien, og om de kommer til finalen tror jeg de blir for steke. De har sett tidvis veldig gode ut, og har imponert meg med presisjonen på de målgivende pasningene.

Rocket League-sluttspillet i Telialigaen ser du direkte på TV 2 Play på søndag 21. november. Første semifinale begynner klokken 11:00, etterfulgt av semifinale to klokken 12:00. Finalen avholdes 13:00.

Siste fra forsiden