PUBG Contenders League

Norsk dominans i nye PUBG Contenders League

Nå begynner jakten på en plass i battle royale-spillets øverste divisjon.

PUBG Corp., Public Domain, Gamer.no

I desember ble det avgjort hvilke lag som får delta i Playerunknown's Battlegrounds' prestisjetunge PUBG Europe League (PEL), som begynner om noen uker. Flere norske lag og spillere var nære i den lukkede kvalifiseringen, men oppgaven ble til slutt for stor.

NORDMENN I PUBG CONTENDERS LEAGUE

Vis mer

Erik «simsy» Gravrok (Besiktas)
Mikael «ultra» Andersen (Besiktas)
Tomi «TomiL» Lindbäck (Besiktas)
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen (Besiktas)
Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik (monkaX)
Kjetil «ToWzErA» Hytten (monkaX)
Dino «Dino» Huskanovic (Riddle)
Eirik «Dontzi» Giskegjerde (Riddle)
Dominykas «Kazz» (Stellar)
Levi «ivel» Haakenstad Sørensen (Zoekt een Naam)
Patrick «Flow1e» Florelius (MeetYourMakers)
Ruben «Rubzi» Olsen (MeetYourMakers)
Sturla «intenZ» Hoberg (MeetYourMakers)
Marius «Doubles» Leite Hansen (MeetYourMakers, innbytter)
Bjørn-Ola «BjanGo» Lang (MeetYourMakers, trener)

I stedet fikk de satse mot Contenders League – ligaens 2. divisjon. Åpne kvalifiseringer for EU West-regionen ble avholdt i helgen, og da det hele var over var det nordmenn så langt øyet kunne se.

Jakter mot toppen

Blant de 14 lagene som gikk videre fra regionen er Norge svært godt representert. Norske Besiktas, Riddle, MeetYourMakers og monkaX er alle klare for Contenders League, der de får selskap av Zoekt een Naam-kaptein «ivel» og Stellar-leder «Kazz». I listen til høyre kan du se alle de norske spillerne som er med.

Sesongen sparkes i gang så snart de øvrige lagene fra fra EU East og Middle East/Africa er på plass. Til sammen vil ligaen bestå av 32 lag, fordelt på to puljer, som skal kjempe om seier og muligheten til å rykke opp til PEL.

2019-sesongen består av tre faser, hver med åtte runder og totalt 96 kamper. Etter hver fase vil det avholdes spesielle opprykksturneringer, hvor de beste lagene fra Contenders-ligaen får muligheten til å sikre seg en plass i den øverste divisjonen.

Norge er forøvrig også representert i PEL, etter at «Jeemzz» fra Team Liquid og «Aitzy» fra FaZe Clan fikk direkte invitasjoner til ligaen.

Les også: Slik blir PUBGs nye e-sportliga »

Siste fra forsiden