Overwatch Contenders

Norsk duell i Overwatch Contenders

Debutant møter rutinert ringrev i kveldens kamp.

Yong Woo "Kenzi" Kim

Overwatch Contenders startet opp igjen forrige helg, og i kveld er det duket for andre runde. Kveldens kamper er British Hurricane mot Morning Stars, og Angry Titans mot One.Point.

DETTE ER OVERWATCH CONTENDERS LEAGUE

Vis mer

Overwatch Contenders er et en liga for aspirerende profesjonelle spillere som drømmer om å delta i Overwatch League. Det er sju Contenders-regioner. I hver region viser åtte lag sine ferdigheter og talenter i to sesonger, etterfulgt av regionalt sluttspill.

Sistnevnte er ekstra interessant for norske øyne, da det står en nordmann på hver sin side av oppgjøret.

Følg kampen mellom One.Point og Angry Titans fra klokken 22:00 her

Nykommer mot veteran

Stefan «Spectr9l» Fiskerstrand, tidligere kjent som «Onigod», har spilt tre sesonger i Contenders for Angry Titans allerede. Det har endt i to andreplasser og en bronseplass. Han er kjent som en av Norges absolutt beste Overwatch-spillere, og han har representert landslaget i verdensmesterskapet tre ganger.

Stefan «Spectr9l» Fiskerstrand. Bildet er fra han var en del av Overwatch-laget Reunited.
Yong Woo "Kenzi" Kim

Ny i Contenders-gamet, er imidlertid Victor «Yiqidis» Jansen. Han har nylig blitt plukket opp av One.Point, og ligger an til å få debuten på den store scenen i kveldens kamp. Han ser fram mot duellen mot «Spectr9l».

– Jeg både gruer og gleder meg. Det blir gøy å spille mot han. «Spectr9l» har vært et idol lenge, og det er alltid veldig gøy å spille mot idolene sine. Dessuten blir det gøy å debutere i Contenders, sier «Yiqidis» til Gamer.no.

Lang jakt på lag

«Yiqidis» forteller at han hadde vært på utkikk etter et lag å representere en stund før meldingen fra One.Point tikket inn.

– Jeg har vært på prøvespill for et par Open Division-lag. En dag kom det en melding fra en av trenerne til One.Point. Deretter ble jeg invitert til prøvespill, og fikk plass på laget. Det hele var egentlig veldig uventet, forteller «Yiqidis», som bare har tilhørt organisasjonen i noen få dager.

Han tror laget hans har potensial for å gjøre en god sesong.

– Jeg tenker at vi kan gjøre det bra i sesongen om vi fokuserer, og lærer av feilene våre. Vi tar det som det går, sier «Yiqidis».

Les også
Anmeldelse: Overwatch

«Yiqidis» er primært en DPS, men siden metaen i Overwatch består av tre tanker og tre support-helter, spår han at han kommer til å spille mest Zarya, fram til metaen endres. Zarya er helten man oftest ser Spectr9l spille i den nåværende metaen.

Nylig har det kommet en rekke balanseendringer og en ny helt på testserverne til Overwatch. Mange forventer at disse endringene skal få store konsekvenser for hvilke helter som er sterkest og endre «goats»-metaen som har dominert Overwatch i lang tid.

PS: Den norske landslagsspilleren Kah «iPN» Nguyen tilhører også Angry Titans, men står listet som innbytter. Erik «Frost» Hinderson Krogsrud var inntil nylig også en del av One.Point.

Du kan følge den norske duellen på Twitch-kanalen til Overwatch Contenders fra klokken 22:00 i kveld.

Siste fra forsiden