E-sportdagen

Norsk e-sport samles for å stake ut kursen videre

Kjetil Jansrud, Kjetil Rekdal og Norsk Tipping er blant foredragsholderne på E-sportdagen.

Kjetil Jansrud og Kjetil Rekdal er blant gjestene som skal holde foredrag på E-sportdagen. De skal snakke om å være/bli toppidrettsutøver og hvordan man bygger et lag.
Telenor/Vegard Wivestad Grøtt/Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Bekreftede bidragsytere på E-sportdagen 21. august:

Vis mer
  • Telenor
  • Norsk Tipping
  • Kjetil Jansrud
  • Kjetil Rekdal
  • Norges Forskningsråd
  • Ola «elemeNt» Moum
  • The Gathering / KANDU
  • Nordic Screens
  • Gamer.no

Norsk e-sport er i en rivende utvikling. Telenor har gått inn i Norges største e-sportsatsing, TV 2 Sporten driver Altiboxligaen, organisasjoner flytter til Norge for å plukke opp norske lag og de lokale LAN-partyene vokser seg stadig større.

Det skjer med andre ord veldig mye posivt nå, men hvor er miljøet egentlig på vei – og hvor står Norge på e-sportkartet om to år?

Det skal Telenor og Gamer.no finne ut gjennom en gratis e-sportdag i lokalene til Telenor Expo på Fornebu 21. august fra klokken 12:00-16:00.

En arena for å bygge kompetanse

– Vi vet hva vi vil med norsk e-sport, men det er ikke nødvendigvis hva alle andre ønsker. Dette skal være en arena for å starte tanker, kaste baller og forhåpentligvis bli enige om veien videre. Vi inviterer foredragsholdere, arrangører, spillere, lag og partnere til å dele erfaringer og belyse ulike elementer og utfordringer, forteller Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no og prosjektansvarlig for E-sportdagen.

En av gjestene denne dagen er Norsk Tipping som kommer for å fortelle om hva som må til for at de skal åpne opp for betting på norsk e-sport.

Stein Wilmann er leder for e-sportsatsingen på Gamer.no.

– Når man kan sette penger på e-sport stiller det helt nye krav til arrangørene. Kampfiksing blir plutselig et tema og da man må ta andre grep, sier Wilmann.

I tillegg kommer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Fornebu for å snakke om hvordan man bygger et lag, mens alpinist Kjetil Jansrud stiller på video fra Argentina for å fortelle hva som må til for å bli en toppidrettsutøver.

Den tidligere norske proffspilleren Ola «elemeNt» Moum dukker også opp for å dele sine erfaringer.

– Formålet med dette arrangementet er å bygge kompetanse i norsk e-sport. E-sportdagen skal bli en kommunikasjonsarena for både gamle og nye aktører.

Paneldebatt som vises direkte på nettet

Paneldebatten blir et av de viktigste punktene på agendaen. Her skal ledere fra landets to største e-sportklubber BX3 og Lions, en LAN-arrangør og andre nøkkelpersoner i miljøet diskutere status quo og fremtiden. Debatten sendes på nett og de som ikke er tilstede i salen kan stille spørsmål til panelet gjennom blant annet Twitter.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

E-sportdagen benyttes også som en kick-off til høstsesongen av Telenorligaen. Det betyr at trofeer, terminlister, TV-kamper og to helt nye priser blir avslørt denne fredagen. Det blir også tatt foto av lag og spillere.

Telenor vil profesjonalisere e-sporten

Telenor har tidligere fortalt at det er viktig for dem å være en aktiv samarbeidspartner i jobben med å løfte norsk e-sport. Denne E-sportdagen er et resultat av den lovnaden.

I tillegg til foredrag og paneldebatter vil trofeene, terminlistene, TV-kampene og to nye priser avdukes på E-sportdagen i august.

– Vi ønsker først og fremst å bidra til økt kunnskap rundt e-sport som konkurranseform gjennom sponsoratet, og vi ønsker å være en aktiv partner som bidrar inn i jobben med å profesjonalisere e-sport i årene som kommer, fortalte Bjørn Ivar Moen, leder for privatmarkedet for mobiltelefoni i Telenor, da Telenorligaen ble annonsert i februar.

Samtidig var han klar på at dersom e-sport skal nå et enda større publikum og få flere gode og profesjonelle spillere, så må e-sporten behandles som all annen sport.

– Konkurransemiljøet i Norge har en vei å gå i retning av profesjonalisering, anerkjenelse og sportslig nivå. Her er blant annet svenskene langt foran med internasjonale topplag og store arrangementer som trekker oppmerksomhet fra publikum og proffspillere over hele verden, sa han.

– Utøverne må være villige til å trene og satse, støtteapparatet rundt må fungere på et godt og profesjonelt nivå, og de gode holdningene må være på plass.

E-sportdagen er primært for lag og spillere i Telenorligaen, men arrangementet er åpent for alle andre som også vil delta. Inngangen er gratis, men man faktureres for 200 kroner dersom man som påmeldt ikke møter opp.

Siste fra forsiden