PUBG Europe League - Kick-off Cup

Norsk invasjon i storstilt PUBG-finale

Kampen om PEL Kick-off Cup begynner fredag kveld.

PUBG Corp.

32 av Europas beste PUBG-lag har denne uken vært samlet i Berlin, for å kjempe i den storstilte turneringen PEL Kick-off Cup. Gruppespillet er nå unnagjort, og vi får en finale som er stappfull av nordmenn.

Finalen ser du på Twitch på fredag, lørdag og søndag. Kampene begynner 18:00 hver dag.

Desperado på topp

«ToWzErA» og Desperado storspilte i gruppespillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Gjennom 12 kamper var det Desperado, med norske Kjetil «ToWzErA» Hytten og Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik, som kom best fra det i sin gruppe. Laget tok hele tre seire og to andreplasser, og satser på å holde kjøret gående i finalen.

– Vi satser på å fortsette på samme vis. Vi har begge landingsplassene våre nå, siden vi fikk ut Vitality og G2 røk ut i den andre gruppen, sa Hytten til Gamer.no etter endt kvalifisering.

«Simsy» og Besiktas lå lenge an til en veldig god plassering.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Det helnorske Besiktas lå lenge an til en god plassering i samme gruppe, frem til en uheldig siste kamp dyttet gutta ned på syvende. I realiteten var laget riktignok sikret sluttspill allerede, og Erik «Simsy» Gravrok tok det hele med ro.

– Vi var uforsiktige på den siste runden, men vi var jo allerede kvalifisert. Vi har funnet en grei taktikk som fungerer i de fleste situasjoner. Nå er alle gira på å vise seg frem i finalen, også var det jo gøy å danke ut seks av topplagene fra bare vår gruppe, sa Gravrok om turneringen.

Se også: Stor norsk PUBG-liga starter om to uker »

Stang inn for FaZe

«Jeemzz» og Liquid jakter nok en topplassering.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

I gruppe B var Liquid og Jim «Jeemzz» Eliassen som vanlig med å knive om tabelledelse, men gutta måtte til slutt ta til takke med en andreplass. Med solide prestasjoner fra både «Jeemzz» og lagkamerat «Jembty» ligger Liquid imidlertid godt an foran finalen.

Verre ble det for Ludvik «Aitzy» Jahnsen i FaZe og Levi «ivel» Haakenstad Sørensen fra Zoekt Een Naam, selv om det holdt på hengende håret. De to endte kvalifiseringen på henholdsvis syvende- og åttendeplass, i en situasjon der de åtte beste fra hver gruppe gikk til finale.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
«Aitzy» tror FaZe kan prestere bedre i helgens finale.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For FaZe var det en del å plukke på, og «Aitzy» mener i hovedsak at det var samspillet som ikke stemte.

– Jeg synes det individuelle var bra, men samarbeidet var ikke der. Vi må nullstille oss for morgendagen, og ta det derfra. Det er bare å glemme det som skjedde i de kampene her, da det var mye dårlig spill av oss, fortalte Jahnsen på torsdag kveld.

Zoekt Een Naam-kaptein «Ivel» håper å levere bedre i finalen, men ønsker først og fremst å ha det gøy.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

«Ivel» var glad for å by på litt spenning i de siste kampene, men både han og resten av Zoekt Een Naam-gutta vet at det må mer til for å hevde seg i finalen.

– Vi har fortsatt litt igjen for å bli sikre

på LAN-turneringer, da vi har noen yngre spillere som har lite erfaring og som har vært nervøse under hele kvalifiseringen. Vi satser på å kjøre hardere på i morgen, så ser vi hvor det tar oss, sa en ellers fornøyd Haakenstad Sørensen til Gamer.no.

Tre dager med finale

NORDMENN I PEL KICK-OFF CUP

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen (Liquid)
Ludvik «Aitzy» Jahnsen (FaZe)
Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik (Desperado)
Kjetil «ToWzErA» Hytten (Desperado)
Erik «simsy» Gravrok (Besiktas)
Mikael «ultra» Andersen (Besiktas)
Tomi «TomiL» Lindbäck (Besiktas)
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen (Besiktas)
Levi «ivel» Haakenstad Sørensen (Zoekt een Naam)

Finalen strekker seg over tre dager, og begynner fredag 3. mai og rundes av søndag 5. mai. Hver dag skal lagene gjennom fire kamper, og vinneren blir den som sanker flest poeng sammenlagt.

Du kan følge turneringen via den offisielle Twitch-kanalen til PUBG Europe League. Første kamp begynner klokken 18:00 hver dag, med action frem til omtrent 21:30.

På turneringens nettsider finner du tabellen, med oversikt over de ulike lagene og statistikk på spillerne som presterer best.

Har du også lyst til å konkurrere i Playerunknown's Battlegrounds?
Trykk her for å melde deg på Norges største PUBG-liga »

Siste fra forsiden