League of Legends

Norsk LCS-spiller er på vei bort fra europeisk toppklubb

Har slitt med sesongstarten i spanske Giants Gaming.

Tri «k0u» Tin Lam er ute av startoppstillingen til den spanske organisasjonen Giants Gaming.
Konkol Michal/Riot

Oppdatering: Giants Gaming bekrefter på sine nettsider at svensken Joachim «BetongJocke» Rasmussen er klar for klubben og at Tri «k0u» Tin Lam er ute.

– Det er en ære for meg å få spille for Giants Gaming, og være en del av et LCS-lag. Dette har vært en drøm for meg i mange år, og endelig er den blitt oppfylt. Jeg håper å lære mye av mine lagkamerater, og bli bedre og bedre. Det er det som driver meg videre, og målet mitt er å bli best, sier Rasmussen.

Nordmannen forlater klubben snarest. I følge pressemeldingen passet han ikke inn i spillergruppen, både i og utenom spillet.

Tin Lam ønsker ikke å uttale seg.

Opprinnelig sak følger:

Etter det Gamer.no kjenner til er Tri «k0u» Tin Lam ute av startoppstillingen til den spanske organisasjonen Giants Gaming. Nordmannen skal være på vei hjem fra Berlin hvor Riot sitt TV-studio befinner seg.

Tiden hans i League of Legends Championship Series ser dermed ut til å være over for denne gang. Hva som skjer videre med spilleren er ikke offentliggjort.

Tøff start på sesongen

Giants Gaming har hatt en tøff start på sesongen. Etter fire kamper mot henholdsvis H2K, Unicorns of Love, G2 Esports og Elements står klubben med 0-4 i resultat, og det gir bunnplass i ligaen. I følge offisiell statistikk kommer den norske jungleren dårligst ut av alle i den europeiske serien. Det er usikkert om dette er årsaken til at han er på vei ut.

Tin Lam har tidligere spilt for Ninjas in Pyjamas, Gamers2 og Vortex. Han ble annonsert som Giants Gaming-spiller i januar etter å ha deltatt i en prøvespilling for to ledige posisjoner i laget i november.

Joachim «BetongJocke» Rasmussen skal være erstatningen til Giants Gaming.
Michal Konkol/Riot

Svensk erstatter?

Nettstedet The Daily Dot hevder at svenske Joachim «BetongJocke» Rasmussen skal erstatte nordmannen. Svensken står registrert som innbytter for H2K, hvor han ble plukket opp sommeren 2015. På den tiden spilte Rasmussen for Denial eSports EU.

Gamer.no har forsøkt å komme i kontakt med H2K og Rasmussen i dag, for å bekrefte overgangen, men verken organisasjonen eller spilleren har besvart våre henvendelser. Giants Gaming har heller ikke besvart våre henvendelser i dag, og Tin Lam selv vil ikke kommentere saken.

Les også
Vant sesongåpningen: – Det er kun Nordavind som kan matche nivået vårt

Siste fra forsiden