Norsk PlayStation 3-pris klar?

Nettbutikken Komplett åpnet i dag for forhåndsbestilling av PlayStation 3 til 5495 kroner.

På nettsidene til Komplett.no kan man i dag bestille PlayStation 3 med 60 GB harddisk for 5495 kroner. Dette er foreløpig det rimeligste tilbudet i Norge.

– Prisen er ikke hundre prosent bekreftet fra Sony, men den er spikret såpass godt at vi kan takle et eventuelt avvik. Andre butikker har lagt maskinen ut for salg med ville priser tidligere, og informerer sine kunder om at prisen kan justere seg. Nå har vi satt vår pris, og kunden skal ikke være bekymret for at vi endrer på denne, forteller Eilif Kiland, produktsjef for spill hos Komplett til Gamer.no.

Det betyr at de som forhåndsbestiller er sikret prisen som oppgis ved ordremottagelse, og at Komplett tar de kostnadene hvis en en eventuell prisøkning likevel er nødvendig. Konkret hvor mange maskiner som vil være tilgjenglig i Norge ved lansering er ikke kjent.

Kiland presiserer at Komplett ikke har noen intensjoner om å selge PlayStation 3 med tap, og forventer å kun tjene et par hundrelapper per solgte maskin. Tidligere har store elektrokjeder som Elkjøp skapt lange køer på lanseringsdagen, fordi de har annonsert nye spillmaskiner noen få hundre kroner rimeligere enn normalprisen.

Men selv om den norske prisen for PlayStation 3 er betydelig lavere enn det enkelte butikker har gått ut med tidligere, er den fremdeles høy når man ser hva den norske prisen på Xbox 360 ble kontra den veil. europeiske prisen. Sony har tidligere gått ut med 599 Euro som veil. pris. Direkte konvertert blir det rundt 4800 kroner. Microsoft gikk ut med 280 Pund, som tilsvarer 3300 kroner direkte oversatt – noe maskinen også ble solgt for på lanseringsdagen.

Kiland er ikke spesielt imponert over prisstrategien til Sony:

– Jeg syns prisen er latterlig høy, og skjønner ikke helt hvordan de skal slippe unna med det i lengden. PlayStation-merkevaren er jo et familieprodukt, og jeg ser ikke helt for meg en familiepappa som kjøper en maskin som er så dyr, mener Kiland.

I Norge er det kun versjonen med 60 GB harddisk som blir solgt. I tillegg til hardisken leveres maskinen med trådløst nettverkskort, HDMI-støtte, trådløs kontroller og minnekortleser. Det er foreløpig usikkert hva spillene til PlayStation 3 vil koste. De prislistene Kiland har sett sålangt hinter til et prisnivå omtrent 50 kroner dyrere enn Xbox 360-spill.

Siste fra forsiden