Norsk PlayStation 3-pris klar

I går ble den norske PS3-prisen fastsatt. Rundt 6000 kroner må du regne med å betale for å få tak i en PS3.

Vi har lenge visst at PlayStation 3 kom til å bli den dyreste konsollen på markedet, og i slutten av januar ble det klart at den europeiske prisen ville ligge på cirka 5500 kroner. Nå har den norske listeprisen blitt offentliggjort, og den er på hele 6000 kroner.

En dyr fornøyelse

Det vil si at butikkene generelt må betale 6000 kroner (inkludert moms) per PS3-konsoll. Utsalgsprisen vil sannsynligvis variere; noen butikker vil utvilsomt selge konsollen med tap, og satse på at kundene kjøper med seg nok spill og tilbehør til at de totalt sett tjener på handelen, mens andre sannsynligvis vil legge utsalgsprisen litt over listeprisen.

Nettbutikken Komplett, som tidligere hadde satt en PS3-pris til omtrent 5500 kroner, har nå hevet prisen til 5995 kroner. De som var raske med å forhåndsbestille har med andre ord spart fem hundre kroner i forhold til de som bestiller nå eller ved lansering.

Til sammenligning må du ut med 3295 kroner for å få kjøpt den dyreste utgaven av Xbox 360 hos Komplett. Core-utgaven av Xbox 360 koster 2595 kroner hos samme butikk, og det gjør også Nintendos Wii. Det er med andre ord ingen overdrivelse at man kan kjøpe en fullstendig Xbox 360-pakke og en Wii for samme pris som en PlayStation 3 – faktisk slipper man på den måten hundre kroner billigere unna hos Komplett.

Den største grunnen til det enorme gapet i pris mellom PlayStation 3 og den dyreste konkurrenten skal være Blu-ray-spilleren. Denne gir PS3-spill mye mer plass å boltre seg på enn spillene til Xbox 360, og i tillegg spiller den selvfølgelig filmer i Blu-ray-format.

PlayStation 3-modellen som blir tilgjengelig i Europa ved lansering kommer også med større harddisk (60 GB, sammenlignet med 20 GB på den dyreste Xbox 360-modellen) og konsollen har også innebygd støtte for trådløst nettverk.

Siste fra forsiden