Norsk PS3-debut ved midnatt

PlayStation 3 debuterer på det norske markedet ved midnatt, på Sony Center i Oslo.

Det har tatt sin tid, men nå er endelig Sonys neste storkonsoll klar for det norske markedet. På Sony Center i Karl Johans Gate i Oslo vil salget starte allerede ved midnatt, og den første konsollen vil deles ut av Morten Christoffersen, som er markedssjef hos Nordisk Film (den norske PlayStation-distributøren).

Lanseringen er like rundt hjørnet

For å sørge for at de siste timene med venting blir så behagelige som mulig blir det servering av mat, drikke sammen med litt underholdning i køen. Dessuten vil én av de hundre første i køen få en gratis konsoll, så om du stiller bør du ha med deg både hestesko og firkløver for å sikre at du har hellet på din side.

I resten av landet vil konsollen legges ut for salg i morgen tidlig, og de ivrigste entusiastene har for lengst stilt seg i kø for å være blant de første som får kjøpt PlayStation 3. I følge Meteorologisk Institutt blir det en fin natt med opphold og plussgrader i de fleste store byene, men helt i nord og sør bør eventuelle campere kle seg for enkelte byger med sludd og regn.

– Ventetiden har vært lang, men jeg er overbevist om at spillinteresserte over hele landet synes PS3 har vist seg verdt å vente på. Ved midnatt får de endelig testet ut fremtidens spillkonsoll, som gir fantastisk grafikk, overlegen lyd-og bildekvalitet, og en spillopplevelse ingen annen konsoll på markedet i dag kan tilby, sier salgssjef Espen Tollefsen fra Nordisk Film i en pressemelding.

PlayStation 3-modellen som blir tilgjengelig i Europa ved lansering har en harddisk på 60 GB, Blu-ray-spiller, én bevegelsessensitiv håndkontroller og innebygd støtte for trådløst nettverk. Prisen ligger på rundt 6 000 kroner (det følger ikke med HD-kabler eller spill).

Mens du venter kan du sjekke utgivelseslisten vår for å se hvilke PlayStation 3-spill som kommer i salg i morgen og de kommende ukene. Du kan også stikke innom Sonys nettsted for å få en liste over PlayStation 2-spill som fungerer på PlayStation 3.

Det første du bør gjøre når du har fått konsollen i hus er å laste ned 1.6-oppgraderingen fra Sony, som blant annet lar deg laste ned spill og annet innhold fra PlayStation Network mens du bruker konsollen til andre ting. Oppdateringen blir tilgjengelig i natt.

Siste fra forsiden