Norsk PS3 får begrenset bakoverkompatibilitet

Europeere får en PS3-maskin med svak bakoverkompatibilitet i forhold til amerikanske og japanske maskiner.

I USA og Japan kan nesten alle spill til gamle PlayStation-maskiner spilles på PS3, takket være en dedikert databrikke. Nå forteller Sony at de går for en annen løsning i Europa, hvor programvaren og maskinvaren i PlayStation 3 står for emuleringen av eldre PlayStation-spill.

Dette betyr at europeiske kunder får en langt dårligere støtte for eldre spill en amerikanere og japanere, fordi programvaren må oppdateres for å støtte hvert enkelt spill.

Europeere må regne med å ha både PS2 og PS3 stående under TV-en.

David Reeves, sjefen for Sony Computer Entertainment Europe forklarer dette med at de ønsker å fokuserer på utviklingen av nye konsepter, skreddersydd for PlayStation 3.

– I steden for å fokusere på PS2-bakoverkompatibiliteten, vil vi i fremtiden bruke selskapets ressurser til å utvikle nye spill og underholdningsformer eksklusivt for PlayStation 3, for å virkelig dra nytte av denne spennende teknologien, forteller han i en pressemelding.

Hvis Sony ikke har lyst til å bruke tid og penger på bakoverkompatibilitet, så skulle man tro det beste var å beholde den dedikerte databrikken slik at ting gikk av seg selv. Nå de i steden jobbe med programvareoppdateringer, for å støtte så mange spill som mulig.

Sony ønsker ikke å kommentere hvordan dette henger sammen, men årsaken kan være et ønske om å kutte produksjonskostnadene.

Reeves mener imidlertid at PlayStation 3 først og fremst er laget for å kjøre spill som drar nytte av kraften og potensialet i maskinvaren. Deretter benytter han anledningen til å skryte litt:

– Spill som er utviklet for PlayStation 3 tilbyr fantastisk grafikkvaliteter, oppsiktsvekkende gameplay og sterkt forbedret lyd og bilde, som rett og slett ikke er mulig å oppnå med PlayStation og PlayStation 2-spill.

Hvor mange gamle PlayStation-spill som blir kompatible er foreløpig ikke kjent. En liste vil offentliggjøre på det offisielle nettstedet ved lansering 23. mars. Denne listen vil deretter oppdateres jevnlig, etterhvert som oppdateringer blir tilgjenglig gjennom onlinetjenesten til Sony, eller gjennom oppdateringsdiscer.

Siste fra forsiden