Norsk StarCraft II-profil skal i ilden til helgen

Slik følger du proffspillerne denne uka.

Etter to helger på rad med store sluttspill går vi en litt roligere uke i møte. Det er ingen store arrangementer siste uke før påske, men det betyr ikke at det mangler på ting å se på.

Høydepunktet for mange denne uken vil nok være ESET UK Masters 2013 som starter fredag. Vår mest profilerte StarCraft II-spiller, Jens «Liquid’Snute» Aasgard skal kjempe om en førstepremie på 35 000 norske kroner. Veien mot øverste plass på pallen blir derimot ikke lett, og han møter blant annet fra lagkameraten «Liquid’Ret» underveis.

Kampene til Aasgard begynner fredag 22. mars klokken 10:00, og kan følges på turneringens hjemmeside.

Det skal også denne uken spilles en rekke kamper i flere ulike Dota 2-ligaer. I RaidCall EMS One Season 1 skal gruppe B gjøre opp om plassen i sluttspillet i slutten av april. Her er hovedpremien på hele 70 000 norske kroner. Fire lag skal konkurrere mot hverandre, og kampene går allerede tirsdag kveld.

Du kan se alle kampene direkte på hjemmesiden til esl.tv.

Kvalifiseringen mot Dreamhack Summer fortsetter også, med kamper både torsdag 21. mars og påfølgende søndag. I tillegg til en pen førstepremie på cirka 14 500 kroner er vinneren garantert en plass i den svenske turneringen.

Kampene kan følges hos GD Studio

League Championship Series fortsetter

Den offisielle ligaen til League of Legends-utvikler Riot ruller videre. Den europeiske delen skal til Frankrike denne helgen, og det skal spilles totalt 12 kamper fordelt på både lørdag og søndag. Det russiske laget Gambit BenQ har vært sterke så langt, og leder foran Fnatic før kampene i helgen er avgjort.

Russerne viste seg sterke under Intel Extreme Masters World Championship for noen uker siden, mens Fnatic var veldig svake og vant kun en av sine fem gruppespillskamper.

Alle kampene kan følges live på den offisielle siden til ligaen.

Den amerikanske ligaen har også kamper denne helgen. Det ledende laget Team Dignitas viste vaklende form under MLG i Dallas, og det blir spennende å se om de greier å snu denne trenden. Curse følger rett bak, og er sultne på å overta førsteplassen.

Les også
Anmeldelse:

Disse kampene følger du lettest på den amerikanske siden til LCS.

Mye spennnende esport for enhver smak denne uken, og noe å se på nesten hver dag fram mot påskeferien.

Les også: Her er europalagene i offisiell League of Legends-turnering
Les også: NRK-dokumentar om esport

Siste fra forsiden