Norsk studio vant The Game Awards-prisen for beste studentspill

Kremen av kremen blant spillutviklere og andre bransjefolk var på plass i Los Angeles på fredag, for å hedre de beste spillene fra 2018. Ved siden av Red Dead Redemption 2, God of War og de andre storspillene som var invitert til The Game Awards-utdelingen var også et lite studentprosjekt fra Norge.

Combat 2018, utviklet av Ellipsis Game Studio fra Hamar, stakk av med prisen for beste studentspill. To medlemmer fra studioet var på plass for å motta statuetten, som ble delt ut av The Game Awards-vert Geoff Keighley.

Begynnelsen på noe større

Combat 2018 blir til Tankarok. (Video: Polyblock Studio)

Mens Combat 2018 har skrevet seg inn i historiebøkene er spillet bare begynnelsen på noe enda større for de norske utviklerne, som nå kaller seg Polyblock Studio. Gjengen er nemlig i full gang med å videreutvikle prosjektet, som opprinnelig begynte som en Bachelor-avhandling basert på Atari-spillet Combat fra 1977.

Den nye utgaven har fått navnet Tankarok, og planen er å lansere spillet i løpet av sommeren 2019. Som sin inspirasjonskilde byr spillet på fargerike og frenetiske stridsvognkamper sett ovenfra-og-ned.

To til fire spillere kan delta i hver kamp, og Tankarok skilter med flere forskjellige arenaer med diverse hindre og farer for deltakere å navigere.

Tankarok er foreløpig kun bekreftet for PC.

Siste fra forsiden