Trackmania Meløy 2022

Norsk Trackmania-turnering knuser alle tidligere rekorder

Med en premiepott på en halv million kroner vil Eirik Holdals Trackmania Meløy 2022 bli en historisk turnering.

Eirik Holdal inviterer Trackmania-miljøet til sommermagi nord for polarsirkelen.
Thomas Hegge Moen

Neste sommer skal det arrangeres en stor Trackmania-turnering i Meløy kommune. Med en premiepott på en halv million kroner og tilstedeværelse av Trackmanias største stjerner er det duket for sommermagi i kystbyen Ørnes til neste år.

– For Norge betyr turneringen en solid plass i et raskt voksende Trackmania-miljø. For Meløy betyr dette det samme, men også en plass innenfor norsk e-sport. For meg personlig betyr det at jeg kan gi tilbake til et samfunn som ga meg mye i min oppvekst, sier arrangementets bakmann Eirik Holdal til Gamer.no.

KOMMENTAR: – Er milliardbeløpene verdt konsekvensene?

Spill mot verdens beste spillere

Trackmania Meløy 2022 kommer til å bestå av to separate turneringer: en hovedturnering for 16 spillere, og en turnering for noen av Europas største streamere. Dersom du har det som skal til for å hevde deg, kan du bli en av de 16 utvalgte. Noen av plassene er imidlertid holdt av til noen av spillets største profiler, deriblant regjerende verdensmester Carl-Antoni «Carl Jr.» Cloutier.

LES OGSÅ: – Major har ikke sett sterke ut, de har møtt svak motstand

Verdensmester Carl-Antoni «Carl Jr.» Cloutier kommer ikke til Norge kun for å nyte landskapet.
Corentin

Verdensmesteren sier til Gamer.no at han ser fram til å besøke Norge for første gang.

– Vanligvis når vi reiser for å spille turneringer ankommer vi en dag i forveien, så spiller vi turneringen og reiser tilbake igjen. På dette arrangementet får vi en unik mulighet til å nyte en plass i et land kjent for sitt landskap. Med det sagt – ettersom premiepotten er såpass stor kommer jeg ikke bare til å reise for å nyte tilværelsen. Jeg kommer til å være der for å vinne.

Vil sette Distrikts-Norge på kartet

Eirik Holdals har større ambisjoner enn å slå rekorder i Trackmania-miljøet. Å sette Distrikts-Norge på kartet, både i innland og utland, har vært en stor motivasjon i planleggingen av Trackmania Meløy 2022.

Deltakerne får besøke Engenbreen - Meløys største turistdestinasjon.
Åge Magnussen

– Jeg kommer fra Ørnes, hvor selve turneringen arrangeres. Verdens beste spillere i favorittspillet mitt kommer til å konkurrere kun fem hundre meter unna barndomshjemmet mitt. Dette handler om både kjærligheten min til hjemplassen min og til Trackmania. Å gi de som vokser opp i Distrikts-Norge noe å se fram til. Noe vi med stolthet kan si at vi fikk til i en kommune med litt over seks tusen innbyggere, forteller Holdal.

LES OGSÅ: Vi skal kåre de beste supporterne under Telialigaen-sluttspillet

Les også
Kommentar: Er det slik vi skaper en bærekraftig, lokal grobunn for e-sport?
Holdal har lyktes i å rekruttere lokale aktører til Trackmania Måløy 2022.
Thomas Hegge Moen

Med seg i ryggen har Holdal en rekke aktører, deriblant Bodø2024, Meløy-gründer Kjell Lorentsen og Meløy Utvikling. For å nå ut til massene har Holdal planlagt å utnytte områdets unike naturopplevelser, som forhåpentligvis vil skape engasjement og snu trenden med befolkningsnedgang i området.

– Vi vil bruke turneringen til å promotere området vi er i. Før selve turneringen arrangeres skal spillerne og streamerne besøke områder i- og rundt Meløy kommune. De skal for eksempel oppleve å gå på isbre, fjelltoer og fisketurer. Alt skal dekkes via sosiale medier for å vise fram Distrikts-Norge til hele verden. Å stoppe befolkningsnedgangen i min hjemkommune er en sterk motivasjonsfaktor.

Siste fra forsiden