RMR-kvalifisering

Norske Apeks deltar i viktig Major-kvalifisering

To nordmenn skal ut i ilden når de siste plassene til RMR-turneringene skal avgjøres.

Joakim «jkaem» Myrbostad og hans Apeks skal forsvare norges ære i den lukkede Europeiske kvalifiseringen til RMR-turneringen.
Fahil Anweri/Apeks

Apeks ble som et av seksten lag invitert til å delta i den lukkede kvalifiseringen som er et av stegene på vei mot vårens Major i Paris.

På grunn av sin rangering på Valves regionale ranking ble Apeks (nummer 26) invitert direkte til den lukkede delen av RMR-kvalifiseringene. Her blir 32 lag fordelt på to grupper redusert til 16 lag som sikrer seg en plass i den Europeiske RMR-turneringene som er siste hinder før en potensiell Major-turnering i Frankrike.

Serbisk motstand

Skjermbilde: Liquidpedia
Liquidpedia

I kveldens første kamp møter Apeks serbiske iNation. Laget er på Valves rangering oppført på 39. plass i Europa, og burde være overkommelig motstand for Apeks. Apeks er avhengig av å vinne tre kamper for å sikre seg en plass i den avgjørende kvalifiseringen som går av stabelen 11.-14. april i København.

Apeks sitt oppgjør mot iNation begynner klokken 20:00.

Les også: Førstedivisjonslag trukket fra Telialigaen.

Blant lagene i Apeks gruppe finner vi det internasjonale storlaget OG som kommer fra en 9-12 plass under IEM Katowice.

Tre norske håp

Flere norske lag forsøkte lykken gjennom de to åpne kvalifiseringene, og til tross for heroiske forsøk fra både 777 og Metizport holdt det ikke helt inn for noen av de norske lagene.

Dette betyr at Apeks' Joakim «jkaem» Myrbostad sammen med Complexitys Håkon «hallzerk» Fjærli er de norsk deltakerne i den lukkede kvalifiseringen. Fjærli og Complexity åpner den Nord Amerikanske kvalifiseringen mot amerikanske REIGN klokken 02:00, natt til lørdag.

Håvard «rain» Nygaard og hans FaZe Clan er allerede klar deltakelse i den Europeiske RMR-turneringen.

Siste fra forsiden