Telialigaen: Counter-Strike

Førstedivisjonslag trukket fra Telialigaen

Mangler spillere til å fullføre sesongen.

Skottkärra er trukket fra Telialigaens øverste divisjon.
Sindre Stien/Good Game

Skottkärra har blitt trukket fra Telialigaens førstedivisjon i Counter-Strike. Laget som før denne sesongen ble spådd å havne på en 6. plass, har hatt en utfordrende begynnelse av sesongen med tap mot både Bitfix og VOID.

Laget skulle denne mandagen spilt sesongens tredje kamp mot Infurity, men valgte på grunn av manglende spillere å ikke møte opp. Som en konsekvens av dette er laget trukket fra divisjonen.

Les også: Valentinsdagen ikke i fokus før bunnopgjør i Telialigaen.

Lagets to første kamper i Teligaligaen er derfor annullert. VOID og Bitfix mister dermed sine poeng.

I en uttalelse kan ligasjef for Telialigaen Tor-Steinar Nastad Tangedal utdype hva som har skjedd.

– Skottkärra er trukket fra 1. divisjon fordi de unnlot å stille til kamp. Klubben har fortalt at de ikke lenger har spillere for å fortsette sesongen.

– Vi er svært skuffet over manglende seriøsitet klubben har vist. Situasjonen er ødeleggende for mange parter, og beklagelig overfor de ni andre lagene i toppdivisjonen. Konsekvensen er at resultatene til Skottkärra strykes, og sesongen fortsetter som om de aldri deltok.

Les også: Senja sjokkerte regjerende Rocket League-mester AW3.

Åpner sak

Tangedal fortsetter videre i uttalelsen at Telialigaen nå skal få komplett oversikt over situasjonen og hvilke følger det får videre for Skottkärra.

Tor-Steinar Nastad Tangedal er tydelig på at Telialigaen forventer at lagene tar ligaen seriøst.
Eivind von Døhlen/Good Game

– Telialigaen har åpnet sak for å finne ut hva som faktisk har skjedd, hvordan det kunne skje, og om det er grunnlag for en utvidet reaksjon mot klubben. Klubbeier, lagleder og en spiller er suspendert på Gamer.no i påvente av en dom.

– Nå skal vi og klubbene sette oss ned og finne ut hvordan vi sammen sikrer at dette ikke skjer igjen. Deltagelse i 1. divisjon medfører et ansvar og en forpliktelse for en klubb. Ligaen skal i retur jobbe for at det er en satsing som er verdifull å være med i.

På grunn av den åpne kvalifiseringen mot RMR-turneringen i Counter-Strike, valgte de fleste lagene å utsette sine kamper denne Telialigarunden. Du kan på våre turneringssider følge med på når disse spilles.

Telialigatabellen i Counter-Strike ser dermed sånn ut før tredje runde blir ferdigspilt.

Førstedivisjon i Counter-Strike:Global Offensive.
Skjermdump: Gamer.no

Det har ikke lykkes Gamer.no å få svar fra Skottkärra.

Siste fra forsiden