Telialigaen - League of Legends

Valentinsdagen ikke i fokus før bunnopgjør i Telialigaen

Med to tap på to runder har det vært en tøff serieåpning for både 5Stars og Bitfix. Nå møtes lagene for å se hvem som klarer å snu den dårlige trenden.

En tøff seriestart for begge lag - men hvem kan snu trenden?
Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

TIRSDAG 14. FEBRUAR

18:00 - Rich Gang - Tackle
18:00 - nDurance - Riddle
18:00 - The Turks - Domino
19:00 - 5Stars - Bitfix

ONSDAG 15. FEBRUAR

18:00 - Lazy In Life - KAOS

Se resten av kampene i terminlisten »

Slik ser tabellen ut før Telialigaens tredje runde.
Telialigaen.no

Valentinsdagen har meldt sin ankomst med fullbookede restauranter, kjøpesentre som flommer over av konfekt og hjerter med alt annet som hører til.

I Telialigaen League of Legends er det imidlertid alt annet enn kjærlighet det skal handle om når 5Stars møter Bitfix i rundens hovedkamp.

Begge lagene har slitt i sesongåpningen, og ligger nederst på tabellen med null poeng etter de to første rundene. Nå har lagene muligheten til å snu den dårlige trenden, og for alvor starte sesongens poengjakt.

Hvem som stikker av med poengene og hvem som fremdeles må jakte sine første poeng ser du direkte på Twitch tirsdag 14. februar, fra klokken 19:00 »

LES OGSÅ: Det er klart for kvartfinaler i Bergen Games

Spilte seg opp fra fjerdedivisjon

DISSE SPILLER FOR 5STARS

Vis mer

no Theodor «Theodorus101» Erlang Sandaa (Top)
no Andreas «Aillos» Sandvik Solli (Jungle)
no Andrea «Yarie» Mowinckel-Nilsen (Mid)
dk Benjamin «nroP» Rudi Hansen (ADC)
no Adrian «Skrindo» Lindland (Support)*

* Innbytter

Hva er vel bedre enn å kunne spille på lag med venner? Kjempe seg gjennom hele Telialigaen, for å så ende opp på det øverste nivået?

Det er nettopp det Jungle-spiller i 5Stars, Andreas «Aillos» Sandvik Solli har gjort. Nå er det riktignok bare han og Support-spiller Christian Olav «Rias Gremory» Safset som er igjen av den opprinnelige stallen.

– I utgangspunktet er vi bare en vennegjeng som har spilt sammen fra fjerde- til førstedivisjon. Det startet bare som en greie vi gjorde for det sosiale. Det skjedde noen endringer i laget rett før sesongen, ettersom to av spillerne våre fra forrige sesong tok en pause fra spillet, mens noen valgte å gi seg da det var snakk om å ta steget opp fra andredivisjon, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – Det kan bli en nøkkelkamp

Jungle-spilleren legger ikke skjul på at møtet med førstedivisjon har vært tøft, og de to første rundene bød på motstand av ypperste klasse. Sandvik Solli virker sikker på at laget skal klare å snu trenden, og drar fram kommunikasjon og samspill som to av de viktigste faktorene for å lykkes. Mot Bitfix gjelder det å holde hodet kaldt, sier han til Gamer.no.

– Vi hadde ikke så stor tro på å vinne de første kampene, ettersom det er to veldig sterke lag. Starten på sesongen har vært tøff, men vi satser på at det kan gå veien når vi får inn litt bedre kommunikasjon og blir mer sammensveiset. Mot Bitfix stiller vi med en innbytter i Support-rollen, og det kan gjøre det litt vanskeligere enn det trenger å være. Han er en god spiller, men vi har selvfølgelig ikke fått trent like mye med han som med vår faste Support-spiller. Likevel tror jeg at vi kan ha fått gjort litt endringer som gir oss en bedre sjanse enn tidligere. Vi må bare ha is i magen og spille til våre styrker.

Samme gjeng, mer ressurser

DISSE SPILLER FOR BITFIX

Vis mer

no Daniel «Poro» Hovda (Top)
no Vetle «Glamorous» Drage (Jungle)
no Truls Stark «EnvyAndRegret» Henriksen (Mid)
se Robin «Teroba» Baduuja (ADC)
no Sander «sandkav» Kavli (Support)

Fra en vennegjeng til en annen - spillerne i NIGHTMARE har nå slått seg sammen med Bitfix. Mid Lane-spiller Truls Stark «EnvyAndRegret» Henriksen mener det ikke forandrer på essensen i laget - bare mulighetene.

– Sammenslåingen med Bitfix har gitt oss tilgang til ressurser vi ikke hadde fra før av. Folk kan kanskje tro at ting er endret, men vi er fortsatt den samme gjengen med kompiser, bare at vi nå har mer ressurser, sier han til Gamer.no.

«EnvyAndRegret» ønsker å knuse kompisen på motstanderlaget.
Privat

Bitfix-spillerne klarte å kjempe seg til en sjetteplass i høstens sesong, og kvalifiserte seg dermed til høstens sluttspill. Tross en tøff åpning på vårens sesong ser ikke Henriksen veldig mørkt på det, og spår en tilbakekomst for kameratgjengen mot 5Stars.

– Sesongstarten har vært ganske treg, men det skjedde jo forrige sesong også. Vi klarte å ta et kart mot Domino, men vi spilte veldig dårlig mot The Turks. Vi skal klare å komme tilbake, og det starter mot 5Stars. ADC-spilleren deres er en kamerat av meg, så vi skal selvfølgelig knuse dem.

LES OGSÅ: Senja sjokkerte regjerende Rocket League-mester AW3

Siste fra forsiden