Telialigaen - League of Legends

Kameratgjengen kan overgå alle ambisjoner

Med en seier mot nDurance kan kameratgjengen i Nightmare kjempe om en plass i sluttspillet.

«sandkav» og «Envy» kan overgå lagets ambisjoner i høst.
Privat

SLIK SPILLES SYVENDE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 2. OKTOBER

17:00 - KAOS - Riddle
17:00 - Domino - Vanir
17:00 - Rich Gang - NTNUI
17:00 - Bifrost - Lazy In Life
19:00 - Nightmare - nDurance

Se resten av kampene i terminlisten »

Førstedivisjon kan oppleves som tøft for nye spillere og nye lag, og et opprykk til Telialigaens øverste nivå bringer med seg et nytt sett med forventninger, ambisjoner og håp.

Et lag som er vant til å dominere andredivisjon kan plutselig se seg slått av samtlige lag på toppnivået. På motsatt side kan et lag med sultne debutanter overraske alle sammen og ta seg helt til sluttspillets finale, slik Urban-spillerne gjorde i vår.

Slik ser tabellen ut før Telialigaens syvende runde.
Telialigaen.no

Etter seks runder sitter både Nightmare og nDurance, høstens to nye lag, med en seier hver. Kun ett av lagene kan stikke av med seieren i ukens hovedkamp, og med det ta seg ett steg nærmere en plass i Telialigaens utvidete sluttspill. Uansett utfall er Nightmare-spiller Sander «sandkav» Kavli godt fornøyd med lagets visning på øverste nivå.

– Ingen av oss gikk inn i sesongen med en klar ambisjon om å nå sluttspillet, men nå som muligheten er innenfor rekkevidde, blåser det jo nytt liv i motivasjonen vår. Uansett utfall er vi i Nightmare stolte av å kunne stille blant de ti beste lagene i ligaens siste sesong, sier han til Gamer.no.

Klarer kompisgjengen i Nightmare å overgå sine ambisjoner, og ta seg ett skritt nærmere sluttspillet? Kampen mot nDurance ser du søndag 2. oktober fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: Alt er klart for finalehelg for NorCup i Smash og Rocket League - vi følger turneringen

– Sammensveiset som kamerater

DISSE SPILLER FOR NIGHTMARE

Vis mer

no Daniel «Poro» Hovda (Top)
no Vetle «Glamorous» Drage (Jungle)
no Truls «Envy» Stark Henriksen (Mid)
se Robin «Teroba» Baduuja (ADC)
no Sander «sandkav» Kavli (Support)

«Envy» syns møtet med førstedivisjon har vært både tøft og lærerikt.
Privat

En av høstens debutanter er Mid Lane-spiller Truls «Envy» Stark Henriksen. I likhet med Support-spiller Kavli hadde heller ikke Henriksen sett for seg at sluttspill kunne være en mulighet før sesongen.

– Jeg hadde egentlig aldri sett for meg sluttspill. Jeg føler vi har mer å vise, men det er veldig vanskelig med det høye nivået i førstedivisjon. Vi har spilt mot gode lag, men mot Vanir syns jeg at vi fikk vist litt hva vi kan.

LES OGSÅ: Gamer.no arrangerer Valorant Open som en del av Riots offisielle turneringer

Debutanten legger ikke skjul på at det er et gap mellom første- og andredivisjon når det kommer til nivå, men han setter pris på erfaringen han har gjort seg så langt.

– Det har vært veldig gøy å debutere i førstedivisjon. Nivået er veldig mye høyere enn det var i andredivisjon, og å gå fra å spille med en relativt uformell vennegruppe til dette har vært ganske utfordrende. Den tøffeste motstanderen til nå har vært «Xeltop» i Bifrost. Det er alltid gøy å spille mot folk som er bedre enn seg selv. Man lærer mye, og jeg har fortsatt veldig mye å lære.

LES OGSÅ: – Det føles enormt deilig

Lagets Support-spiller Kavli har tidligere spilt i førstedivisjon for Bitfix. Etter en utskiftning i Bitfix-laget slo han seg sammen med gamle kjenninger i Nightmare før vårens sesong, og sammen har kameratgjengen tatt seg til førstedivisjon. Det er tydelig at Kavli trives med spillergruppa, og han kan fortelle Gamer.no at positivitet henger høyt for Nightmare-gjengen.

– Som lag er vi sammensveiset som kamerater, og vi ønsker å få fram det beste i oss selv når det faktisk gjelder. Det jeg liker best med å spille i Nightmare er at det vi presterer i løpet av en kamp stammer fra en naturlig synergi og en felles forståelse av spillet - ikke timevis med terping. Vi møter til kamper med en felles innstilling, og vi lar oss ikke knekke om det ikke skulle gå vår vei. Tvert imot er det positivitet som preger laget, selv i nederlag.

«sandkav» jakter på revansj etter vårens tap mot nDurance i andredivisjon.
Privat

Dersom Nightmare-spillerne skal kunne ta seg til sluttspillet er de nødt til å slå nDurance i ukens hovedkamp. Kavli mener at sjansene er gode, og at lagets motivasjon er upåklagelig.

– Kampen mot nDurance kommer nok til å bli den jevneste vi har hatt hittil i høst. Vi har tross alt siklet etter revansj siden i vår, så dette gleder vi oss til. Vår beste sjanse er å skaffe en tidlig ledelse, og bruke denne som et springbrett inn mot kampenes midtparti. Derifra gjelder det å holde bakkekontakt og kontrollert ledespillet inn mot seier så fort som mulig, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: «hallzerk» mot «rain» i ESL Pro League

– Har vært en tung start

DISSE SPILLER FOR NDURANCE

Vis mer

no Håkon «Pøbel» Gabrielsen (Top)
no Markus «Unique» Bruun (Jungle)
se Gabriel «Lifestyle» Osman (Mid)
fi Connor «Abokado» Foley (ADC)
no Julie «ponni» Gabrielsen (Support)

I likhet med Nightmare-spiller «Envy», debuterer også nDurance-spiller Markus «Unique» Bruun i førstedivisjon denne høsten. Møtet med førstedivisjon har vært tøff for nDurance, og Bruun er ikke fornøyd med resultatene laget har oppnådd så langt.

«Unique» garanterer seier mot Nightmare.
Privat

– Det har vært en tung start ettersom vi ikke har fått de resultatene vi hadde ønsket. Det er jo en læringsprosess, og det er nok flere av de andre lagene i førstedivisjon som har kommet lenger i den prosessen. Personlig føler jeg at det er her jeg hører hjemme. Nivået er mye høyere enn hva man forventer på forhånd, og det er mange spillere med mye erfaring i førstedivisjon. Det er morsomt å kunne spille mot noen av de mer kjente norske spillerne som fremdeles spiller her til lands, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Apeks trekker hovedlaget i CS:GO fra alle konkurranser

Tross en tøff start på sesongen, skorter det ikke på tro på eget lag eller egne ferdigheter for Bruun. Det skorter heller ikke på ambisjoner for Jungle-spilleren. Når de ikke sluttspillet, er sesongen en fiasko, ifølge spilleren selv.

– Som et lag har vi ikke fått vist en brøkdel av hva vi egentlig kan. Taket vårt er veldig høyt, men vi sliter med å få vist det på kartet. Individuelt sett er vi veldig sterke spillere, men vi sliter litt med identitet og hvordan vi ønsker å spille som et lag. Jeg setter meg alltid høye mål, og jeg ser på sluttspill som en definisjon på hvorvidt sesongen er en suksess eller en fiasko. Jeg så for meg at det kom til å bli hardt å nå det, men jeg mener at sluttspill er i nærheten av der vi burde ende. En seier mot Nightmare er kritisk, og vi kommer til å vinne 2-0. Det er jeg bombesikker på.

LES OGSÅ: Fra underdog til favoritt

Siste fra forsiden