Telialigaen - Rocket League

– Det føles enormt deilig

Fact sjokkerte med overlegen Rocket League-seier over regjerende mester AW3.

Terje «Banjo» Bekkvang og lagkameratene i Fact knuste AW3 på torsdag.
Psyonix, Simen Kjellevold Nygård /Montasje: Gamer.no)

Den syvende runden i Telialigaens høstsesong i Rocket League serverte en bombe av de sjeldne. Fact Revolution har nemlig slått regjerende mester AW3.

Fact nøyde seg heller ikke bare med å plukke de tre poengene. Med seier 4-0 slo laget motstanderen ned i støvlene, som holdt til en liten feiring for veteranen Terje «Banjo» Bekkvang.

– Det var rimelig god kok, og ble feiret med en kald øl etterpå. Det føles enormt deilig og vi er stolte, sa Bekkvang til Gamer.no dagen derpå.

– Faktisk bare bedre enn dem

«Banjo» er godt fornøyd med seier over AW3.
Sindre Stien/Good Game

Fact har prestert svært godt de siste ukene, og sitter etter torsdagen med fire seire på rappen. Etter en liten tilvenningsperiode – som følge av lagets signering av «Enlid» før sesongstart – har trioen sett stadig sterkere ut, og ingen skal ta fra de det.

Disse spilte for Fact Revolution

Vis mer

no Terje «BanjoCarry» Bekkvang
no Mikael «Supr» Vanvik Aunet
no Sondre «Enlid» Enlid

Likevel var det nok ingen som hadde sett for seg seier 4-0 over Norges ubestridte Rocket League-konger de siste tre sesongene.

«Banjo» lot seg også overraske over at det ble en såkalt «sweep», altså at AW3 ikke klarte å ta en eneste kamp. For Fact-kapteinen er det imidlertid ingen stor hemmelighet bak torsdagens suksess.

– Vi var faktisk bare bedre enn dem. De hadde nok en middels dag på jobb og vi hadde en veldig god en. Vi har nylig hatt treningsleir og pratet om hvordan vi ønsker å spille og har lagt ned mye tid i dag. Resultatene våre de siste kampene viser at vi har hatt en god utvikling, sa Bekkvang og fortsatte:

– Vi skal alltid ha trua, men en sweep var veldig overraskende.

– Skulle helst hatt kamp neste torsdag

Rocket League er en e-sport der alt fort kan endre seg fra kamp til kamp. Derfor var sjansen alltid stor for at AW3 kunne snu torsdagen til sin favør, noe «Banjo» og kompani var fullt klar over.

– Med AW3 så kan de snu alt. Vi har ledet mot dem før og tapt, eller opptil flere ganger. Så her måtte vi holde trykket oppe og kjøre på.

Snuoperasjonen fra Telialiga-lederen kom imidlertid aldri, og det holdt hele veien inn for Fact. Med høstferie rundt hjørnet får laget tre uker til å nyte suksessen, men om det var opp til «Banjo» ville han heller ha gått rett videre på neste runde.

– Jeg er en gammel mann og har vært med på mye. Så å roe ned etter en såpass stor seier klarer vi, og nå må vi bare fortsette å spille. Skulle helst hatt kamp neste torsdag nå, men vi får bruke pausen på å bli enda bedre, forklarte Bekkvang.

Med all rutinen innabords vet «Banjo» at det ikke nytter å hvile på laurbærene. Det gjenstår enda to tøffe kamper mot Mustu Fluck og Nidaros før sesongen er omme, og Fact er klar for å gjøre alle nødvendige forberedelser for å nå sitt første sluttspill.

– Vi møtes nå i helgen, men har ikke lagt noen andre planer. Nå skal vi kjøre på og fortsette å spille som vi gjorde i går. Da tror jeg vi tar hvem som helst.

– Tom for ord

Det gikk ikke veien for «Seeb» og kompani på torsdag.
Sindre Stien/Good Game

Frem til torsdag luktet AW3 på en av de beste Rocket League-sesongene i Telialigaens historie. Det gikk mye snakk om tidenes beste seiersprosent i ligaen, som gutta nå kan se langt etter.

Disse spilte for AW3

Vis mer

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
no Jonas «FiremanJonas» Lohne

Sebastian «Seeb» Falch er fortsatt ikke helt sikker på hva som skjedde i møtet med Fact. Han forteller imidlertid at gutta velger å se fremover.

– Nei, jeg er fortsatt litt tom for ord. Vi prøver bare å glemme det og heller se fremover mot Norcup denne helga og RLCS-kvalifisering neste uke, sa Falch til Gamer.no.

AW3-kapteinen vil likevel ikke skylde på dårlig fokus. I stedet peker han på en dårlig dag med lite samspill og koordinasjon. Det må gutta få ryddet opp i før Telialigaen fortsetter i slutten av oktober, men «Seeb» har ikke kommet så langt enda.

– Det blir nok en pause nå først etter Norcup og Mastercup i helga. Så får vi ta det derfra. Vi har ikke snakket noe mer om det enn at denne kampen er noe å glemme. Så får vi heller fokusere fremover.

Trangt om sluttspillplassene

Slik ser Rocket League-tabellen i Telialigaen ut etter syv av ni runder.
Telialigaen

Til tross for torsdagens nederlag er AW3 allerede sikret sluttspillplass i høst. De får etter all sannsynlighet selskap av Mustu Fluck, som også har 18 poeng etter sin seier over Playwell på torsdag.

Rotaryon og Fact jager like bak – begge med 15 poeng – etter at Rotaryon røk på et litt uventet tap mot Major. Nidaros er også med i sluttspilljakten, takket være sine fire strake seire.

Domino og Playwell går inn i høstferiepausen med 9 poeng, og trenger både gode resultater og flaks om de skal nå lenger opp. Nedrykksstriden står mellom Major, Razzle Dazzlers og Flowenz, med henholdsvis 6, 3 og 0 poeng.

Rocket League i Telialigaen fortsetter 20. oktober. Sluttspillet skal avvikles på SpillExpo 12. eller 13. november.

LES OGSÅ: Apeks trekker hovedlaget i CS:GO fra alle konkurranser

Siste fra forsiden