Telialigaen - League of Legends

Fra underdog til favoritt

«Xeronic» overgikk alle forventninger i vårens sesong, men klarer han å leve opp til lagets favorittstempel denne høsten?

Vil «Xeronic» leve opp til favorittstempelet denne sesongen?
Domino/Riot Games

SLIK SPILLES SJETTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 25. SEPTEMBER

17:00 - NIGHTMARE - Bifrost
17:00 - Riddle - Vanir
17:00 - NTNUI - KAOS
17:00 - nDurance - Rich Gang
19:00 - Lazy In Life - Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Med fem runder unnagjort i Telialigaen League of Legends er vi over halvveis i seriespillet, og tabellen begynner for alvor å ta form. I motsetning til tidligere sesonger er det seks lag som får delta på sluttspillet denne høsten.

Før sjette runde ligger Domino på toppen av tabellen, og har virkelig levd opp til favorittstempelet de fikk før sesongen. Lagets Mid Lane-spiller Victor «Xeronic» Kim-Long Hov kan fortelle Gamer.no at tilværelsen som favoritt er motiverende.

– Å høre folk snakke om topplagene og nevne Domino som en av favorittene gir meg en helt annen følelse enn da jeg spilte for Urban. Der hadde ingen tillit til at vi kunne konkurrere med de på toppen. Det er en god følelse, og det motiverer meg enda mer til å sørge for at vi holder oss på toppen.

Beholder «Xeronic» plassen på toppen av tabellen når de møter Lazy In Life til ukens hovedkamp? Kampen ser du direkte, søndag 25. september fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: Slik arrangerte Eirik en historisk turnering i Nord-Norge

– Ikke nok til å overbevise folk

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

no Andreas «Banderas» Barril (Top)
tr Necati «Mind» Sarıgül (Jungle)
no Victor «Xeronic» Kim-Long Hov (Mid)
fi Alex «Azitor» Kanerva (ADC)
no Ali «Blazingfire» Sunbul (Support)

Favorittstempelet er nokså nytt for Mid Lane-spiller Hov. I vårens sesong sjokkerte han det norske League of Legends-miljøet da han tok seg til sluttspillets finale med Urban. Overgangen fra å kjempe som underdog til å nå være en av forhåndsfavorittene ser Hov på som et bevis på sin egen innsats.

– Overgangen fra å være underdog til å være en av favorittene fungerer som bevis på at jeg har forbedret meg en god del siden jeg startet, og det motiverer meg til å bli enda bedre, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – Det blir barneskirenn det her

Hov har ikke vært fremmed for å ytre sine ambisjoner om å etablere seg som en av landets beste Mid Lane-spillere tidligere. Han legger ikke skjul på at de største utfordringene har latt vente på seg, og at hans prestasjoner så langt i sesongen ikke har vært nok til å overbevise folk.

«Xeronic» ønsker å etablere seg som en av landets beste Mid Lane-spillere. Her avbildet som Urban-spiller under vårens finale.
Sindre Stien/Good Game

– Kampene vi har spilt til nå er nok ikke nok til å overbevise folk, ettersom jeg ikke har spilt mot mange av de andre høyt rangerte Mid Lane-spillerne enda. Når jeg endelig får gjort det, tror jeg at folk kommer til å endre meningen sin ganske så fort.

For kort tid siden ble det startet opp en norsk Discord-server med funksjonalitet for såkalte inhouse-kamper, pick up games (PUGs) eller på godt norsk treningskamper. På en drøy uke ble det spilt over hundre kamper, og norske spillere med høy individuell rangering har flokket til tilbudet for å trene mot hverandre. Også Hov har vært aktiv på serveren, men han har til gode å få prøvd seg mot søndagens motstander, «Polka».

– Jeg har prøvd meg litt på serveren, og jeg må si at det har vært en fantastisk erfaring så langt. Jeg er veldig takknemlig overfor de som tok på seg ansvaret for å gjøre dette mulig. Når det kommer til «Polka», så har jeg sett han spille en god del. Jeg har vært usikker på om han faktisk spiller Mid Lane, for det er den eneste rollen jeg ikke har sett han spille enda. Hvor god han er i rollen sin gjenstår å se, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – Jeg er en av Norges beste AWP-spillere

Satser på sluttspill

DISSE SPILLER FOR LAZY IN LIFE

Vis mer

no Krystian «Krytybu» Tyburczy (Top)
no Thomas «Brorheim» Pesonen Haug (Jungle)
no Noah «Polka» Adolfsen (Mid)
se Elias «HELLMAN» Hellman (ADC)
no Mikael «Syhm» Richvoldsen (Support)

I skrivende stund deler Lazy In Life tabellens femteplass med Bifrost, og før sjette serierunde er det altså disse lagene som ligger best an til å snappe opp de to ekstra plassene i sluttspillet.

Det har også Lazy In Life-spiller Noah «Polka» Adolfsen bemerket seg, og troen på sluttspill har blitt sterkere og sterkere jo mer laget har prestert mot gode motstandere.

Slik ser tabellen ut før sjette serierunde.
Telialigaen.no

– På starten av sesongen tenkte vi at det kanskje kom til å bli tøft å nå et sluttspill, men nå har vi tatt et kart mot Riddle og vi har generelt sett spilt bra mot de aller fleste. Vi satser hundre prosent på å komme oss til sluttspillet nå, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Daglig leder i G2 Esports får Twitter til å koke over

Domino blir utvilsomt en tøff motstander for Lazy In Life-spillerne, men Adolfsen håper på et spennende oppgjør. Han har tidligere spilt for motstanderlaget, riktignok med en annen spillerstall, men håper at han nå kan overraske litt fra underdog-posisjonen.

– Jeg spilte for Domino forrige høst, ettersom de trengte en Mid Lane-spiller etter tredje runde. Jeg vil ikke påstå at jeg har støtt på noen overraskelser enda, og jeg syns vi har klart å holde nivået i førstedivisjon. Håper på en spennende kamp både mot Domino og i sluttspillet, og at vi kanskje kan overraske litt som underdogs.

LES OGSÅ: Telialigaens League of Legends-sluttspill utvides

Siste fra forsiden