Intervju

Arctic Gaming Experience 2022

Slik arrangerte Eirik en historisk turnering i Nord-Norge

Med null markedsføringsbudsjett nådde han ut til hele verden.

Eirik Holdal arrangerte en historisk turnering i Nord-Norge.
Thomas Hegge Moen, Edit: Brage Vasseljen/Good Game

Sjuogtredve mil nordover, litt øst og oppover ligger Flåklypa, ei lita fjellbygd under himmelhvelvingen. Enda litt lenger nord, dypt inne i Helgeland finner du Ørnes. En kystby som for alvor etablerte seg som et slags episenter for Trackmania i august i år, mye takket være 28 år gamle Eirik Holdal.

Holdal står nemlig bak arrangementet Arctic Gaming Experience, en slags kombinasjon av en historisk Trackmania-turnering og en nasjonalromantisk hyllest til Meløy kommune. Den jordnære 28-åringen kan fortelle til Gamer.no at takknemligheten er stor etter suksessen.

– Først og fremst er jeg utrolig takknemlig for at det gikk så bra som det gikk. Det har gitt oss en plattform vi kan bygge videre på. Dette er jo det første store arrangementet jeg står bak, så jeg er veldig fornøyd med at det gikk bra.

LES OGSÅ: Telialigaens League of Legends-sluttspill utvides

Brukte ingenting på markedsføring

Ørnes er kanskje ikke verdens navle, og å avholde et arrangement med ambisjonsnivået Holdal har hatt på en slik plass er ingen enkel oppgave. Heldigvis klarte 28-åringen å knekke koden bak markedsføring kjapt, og med et neglisjerbart budsjett klarte han til slutt å nå ut til det han omtaler som hele verden.

– Vi har ikke brukt noe på markedsføring, og vi har nådd ut til det vi kan se på som hele verden. Totalt har vi rundt tolv millioner visninger på Twitter-meldinger med direkte tilknytning til den uka som var her oppe i Meløy, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

Trackmania-profilen «Wirtual» klarte å holde på barnas oppmerksomhet under Arctic Gaming Experience.
Arctic Gaming Experience

– Hovedkonseptet har gått ut på å inkludere spillere og streamere som allerede hadde en stor profil i miljøet. Ta de med opp til nord og gjøre de så fornøyde som mulig. Derifra har de egentlig fått frie tøyler til å dele det de har hatt lyst til å dele uten føringer eller krav fra oss.

LES OGSÅ: – Det blir barneskirenn det her

Arrangementets rekkevidde har ikke vært annet enn imponerende, selv om Holdal skulle ønske han kunne ha truffet litt bredere i miljøet.

– Hadde jeg hatt penger til markedsføring, hadde jeg nok brukt det på å treffe litt utenfor den hardeste Trackmania-boblen og det lokale miljøet. Det hadde vært kult om det hadde vært noe som hele Norge hadde fått med seg.

LES OGSÅ: – Jeg er en av Norges beste AWP-spillere

Ble reddet av politikere

Historiske turneringer kommer på ingen måte gratis, og Arctic Gaming Experience var intet unntak. Totalt opererte arrangementet med omtrent to millioner i budsjett. Holdal kan fortelle Gamer.no at han støtte på utfordringer da han prøvde å rekruttere kommersielle aktører til prosjektet.

– Mange selskap bruker store ord om at de vil inn i e-sport for å treffe ungdom, men de fleste ønsker bevis på at det kan gjennomføres før de hiver seg på. Jeg har prøvd å tilby en inngang i et stort prosjekt til en billig penge. De fleste jeg pratet med var positive, men stort sett alle ønsket bevis på at det var gjennomførbart først.

LES OGSÅ: Daglig leder i G2 Esports får Twitter til å koke over

Ettersom han slet med å få med seg kommersielle aktører på prosjektgjennomføringen, måtte Holdal se etter alternative løsninger. Til slutt kom lokale politikere til unnsetning, til Holdals store overraskelse.

Laksenæringen ble representert på scenen.
Arctic Gaming Experience

– Det er politikere, Bodø24 og lokale gründere som har vært med på prosjektet og sikret gjennomføringen. At det var politikerne som skulle være redningen for et prosjekt som dette hadde jeg aldri trodd på forhånd. Jeg så for meg at det kom til å bli utfordrende å få politikerne til å innse hva e-sport er.

LES OGSÅ: – Ikke sett spesielt gode ut

Ønsker å skape store ting på små plasser

De tilreisende Trackmania-profilene fikk smake på lokale råvarer.
Arctic Gaming Experience

Tross en vellykket gjennomføring måtte arrangørene takle flere utfordringer gjennom årets Arctic Gaming Experience, og det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at en av de største utfordringene ble været i Nordland. Til neste år ønsker Holdal å kunne gjennomføre alle planlagte aktiviteter, og han utelukker ikke en utvidelse på spillfronten.

– Jeg skal prøve å få til en utgave til av Arctic Gaming Experience i hjembygda mi, ettersom vi var litt uheldige med været. Vi fikk dessverre ikke gjennomført alle aktivitetene vi hadde planlagt på forhånd. Vi kommer nok til å holde oss til Trackmania, ettersom det er det miljøet jeg kjenner. Når det er sagt er det viktigste for meg å skape minner og oppmerksomhet i nord, så vi holder alle dører åpne dersom andre aktører vil melde seg på.

LES OGSÅ: Gjenforent med sitt tidligere lag

Dersom det ikke frister med en uke langs Helgelandskysten, men likevel ønsker å delta på Arctic Gaming Experience, må du nok vente en liten stund. Holdals plan er å ta sirkuset videre i Nord-Norge, og han er klar om sine mål for arrangementet. Å skape store ting på små plasser.

Arctic Gaming Experience ble en suksess blant lokalbefolkningen.
Arctic Gaming Experience

– Konseptet må nok reise litt rundt etter hvert, og vise at det finnes muligheter i hele Nord-Norge. Vi må la spillerne oppdage mer enn Meløy. Vi har naturligvis mye her, men vi har enda mer her oppe i nord. Målet mitt er å skape store ting på små plasser. Ikke alle familier har råd til å reise til de store plassene for å få med seg det som skjer, sier han til Gamer.no.

Bitter for at du ikke fikk deltatt på årets Arctic Gaming Experience? Sjekk ut filmen fra arrangementet da vel »

LES OGSÅ: Ekteparet sikret seier i Telialigaen

Siste fra forsiden