Telialigaen Høst: VOID mot Apeks Rebels

– Jeg er en av Norges beste AWP-spillere

VOID sin nye AWP-spiller strutter av selvtillit før kveldens oppgjør mot Apeks Rebels.

Genesis «envi» Crisostomo Reyes, her i Foxed-drakt, er klar for å ta Telialigaen med storm.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Det er klart for midtukerunde i Telialigaen. I sesongens sjette runde er det en godbit mellom VOID og Apeks Rebels som venter oss.

VOID kommer til kveldens oppgjør med en fersk seier over Bitfix i bagasjen og ligger foreløpig på en delt fjerdeplass, sammen med Wizards. Laget har så langt i sesongen levert resultater som forventet, og ligger i rute til å sikre seg sluttspillplass.

Les også: Telialigaens League of Legends-sluttspill utvides

Kampen om tredjeplass

Slik spilles 6. runde av Telialigaen - Counter-Strike:

Oilers eSport - Metizport
Skade X - Foxed
777 - Bitfix
Vikings - Wizards
VOID - Apeks Rebels

Apeks Rebels ligger foreløpig på en delt andreplass, sammen med 777. Laget kommer fra et 1-2-tap mot serielederne i Skade X, og de har også til gode å møte 777 i høstens seriespill.

Det vil derfor være en ekstremt viktig kamp for begge lag som ønsker å sikre seg overtaket på tredjeplassen i seriespillet, men ikke minst sikre seg billett til sluttspillet i slutten av oktober.

Se rundens hovedkamp mellom VOID og Apeks Rebels på NRKs LL35, onsdag, klokken 19:00

– Kan prestere bra uansett hvem vi møter

Da VOID møtte Bitfix i forrige runde var det med et nytt tilskudd i troppen. Genesis «envi» Crisostomo Reyes er inne i varmen hos VOID, og erstatter Martin «Nasty» Garvik.

Dette er VOID:

Vis mer

no Johann «Saasinho» Saasen
no Michael «miko» Akslen
no Sindre «thomassen» Thomassen
no Jonatan «Ruyter» Ruyter
no Genesis «envi» Crisostomo Reyes

Reyes leverte gode prestasjoner og var sentral i VOIDs seier mot Bitfix. 23-åringen har tidligere spilt for både Wizards og Foxed Gaming og er sikker på at han kan opprettholde det gode nivået også i kveldens kamp mot Apeks Rebels.

– Laget vi møter har ikke noe å si i mine øyne. Jeg vet at jeg kan prestere bra uansett hvem vi møter. Jeg er en av Norges beste AWP-spillere. Legger ikke skjul på at Apeks Rebels er sterkere enn Bitfix, men som sagt så vet jeg at nivået mitt er bedre enn de fleste AWP-spillere i Norge, forteller en Crisostomo full av selvtillit.

Les også: Daglig leder i G2 Esports får Twitter til å koke over

Permanent VOID-spiller

Den nye VOID-spilleren legger ikke skjul på at ambisjonene er store, ikke bare på eget lag, men også på egne prestasjoner. Han bekrefter også til Gamer.no at han erstatter Martin «Nasty» Garvik på permanent basis.

– VOID har et system som passer spillestilen min veldig godt, og kjemien i laget er veldig bra.

Slik ser tabellen ut før kveldens serierunde.
Telialigaen

– Jeg er permanent Void spiller, og jeg gleder meg til å vise Norge at vi kan skyte veldig hardt, spille god Counter-Strike og vise at vi kommer langt i internasjonale turneringer, avslutter Criostomo.

Fokusert trener hos Rebellene

Hos Apeks Rebels, er det en fokusert Torbjørn «mithR» Nyborg vi snakker med. Dansken som er trener for Rebellene forteller at kampen mot Skade X gikk litt som forventet, men at de er klare for slå VOID.

Dette er Apeks Rebels

Vis mer

no Ådne «sense» Fredriksen
no Viktor «vHw» Høiby Wadman
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Tobias «berzerk» Bertelsen
no Patrik «Brave» Karlsen

– Ja, kampen mot SKADE X var vanskelig, men vi visste at det ville være vanskelig å stikke av med seieren mot dem. Skade X har bevist at de er det beste laget i Norge akkurat nå, og så er det opp til oss, 777, VOID å se til å vippe de av pinnen.

Les også: Snipp, snapp, snute for det norske kvinnelandslaget i EM

Den tidligere Mousesports-treneren er optimistisk for Apeks' sjanser før kveldens kamp. Han vil likevel berømme VOIDs spillsjef Johann «Saasinho» Saasen for gode taktiske vurderinger.

– Jeg føler sjansene er ganske gode mot VOID. De slo oss forrige gang vi møttes i kvalifiseringen til Assembly Summer, i kampen om LAN-spill i Finland. Jeg har sett på kampene deres og synes at «Saasinho» styrer spillet veldig bra.

– Det er tydelig å se på deres demoer at han har god forståelse av spillet, og tenker over hvilke signaler han sender til motstanderen sin. Forhåpentligvis kan han også ha en tendens til å sette seg selv ut av spill, forteller Nyborg.

Anført av Torbjørn «mithR» Nyborg, sikter Apeks Rebels mot sluttspill også denne høsten.
Joakim Riise/Good Game

Ingen planer om utskiftinger

Nyborg virker overrasket over at VOID har gjort lagendringer, men påpeker at det ikke endrer noe for lagets inngang i kampen.

– Jeg visste faktisk ikke at de hadde gjort endringer, men det betyr ikke så mye for oss egentlig.

Treneren forteller til Gamer.no at rebellene ikke har planlagt noen lagendringer den kommende tiden.

– Vi har ingen planer om å gjøre endringer selv. I Apeks arbeider vi ut fra sterke verdier, og kjemper oss igjennom problemene som vi støter på - sammen. Alle spillere, meg selv inkludert som trener, vet jo hvilken form for bransje dette er. Hvis vi ikke lever opp til de forventningene og målsetninger vi har satt oss selv, så får det selvfølgelig konsekvenser og endringer må til.

– Som utgangspunkt tror vi på stabilitet, og at resultater kommer av stabil utvikling. Og utvikling kommer over tid.

Les også: Ekteparet sikret seier i Telialigaen

Fokus på egen utvikling, og anti-strategier?

Den 32 år gamle treneren er helt tydelig på hvor lagets fokus ligger før kveldens kamp.

– Vi vinner kampen mot VOID ved å ha fokus på oss selv egentlig. Vi er fortsatt på et sted i utviklingen hvor fokuset er å slappe mer av i offisielle kamper, og gjøre mer som vi gjør i treningskamper. Så selv om vi gjerne vil komme oss dit at vi vil lage flere anti-strategier, og analysere motstanderen, så er vi enda ikke helt klar for å låse oss til det enda, eller er vi? Alle spør oss om det, avslutter Nyborg litt kryptisk.

Siste fra forsiden