Telialigaen - League of Legends

Toppoppgjør i Telialigaen: – De kan bli veldig farlige på søndag

KAOS-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg spår et innholdsrikt oppgjør når de møter Domino til toppoppgjør.

«KOOLBERG» mener motstanderne kan bli farlige i toppoppgjøret.
Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE AV TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 4. SEPTEMBER

17:00 - Lazy in Life - NIGHTMARE
17:00 - Vanir - Rich Gang
17:00 - NTNUI - Bifrost
17:00 - nDurance - Riddle
19:00 - KAOS - Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

På forhånd av høstens sesong ble både Domino og KAOS stemplet som favoritter til å ta seg til høstens sluttspill. Så langt har begge lag levert til forventningene, og deler førsteplassen på tabellen.

Nå er det duket for toppoppgjør i Telialigaen, og kun ett av lagene kan komme seirende ut på søndag. KAOS-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg frykter at det kan bli en tøff kamp, men sier til Gamer.no at han håper de kan påføre Domino litt skade.

– Domino er et av to lag som går inn i et oppgjør mot oss med favorittstempel. De har veldig gode individuelle spillere, og de kjenner hverandre godt nok til å ha litt naturlig synergi. Hvis de har klart å forstå sin egen dynamikk i helteutvelgelsen, kan de bli veldig farlige på søndag. Erfaringsmessig trenger man et skikkelig tap for å forstå sine egne svakheter, og dette håper vi å påføre Domino.

Se hovedkampen mellom KAOS og Domino, søndag 4. september fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: Lag diskes etter mistanke om kampfiksing i CS:GO-turnering

– «Zhandia» er kjent for å knekke talenter

DISSE SPILLER FOR KAOS

Vis mer

no Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
no Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
no Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
no Marcus «Random» Elvelund (ADC)
no Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Etter seieren mot Vanir i Telialigaens andre runde kunne Top Lane-spiller Solberg avsløre til Gamer.no at laget har slitt med å finne gode treningspartnere, og at de skulle ta grep om deres individuelle rangeringer.

Før søndagens hovedkamp er det fremdeles to spillere som mangler å nå målet om Master-rangering, men Solberg sier til Gamer.no at forberedelsene likevel har vært gode.

– De mest produktive Solo Queue-dagene ligger foran oss, men foreløpig har også «Sharp» klatra seg opp til Master-rangering. «Zhandia» og jeg har en jobb foran oss i helga. Ellers har oppladninga til helgas kamp vært fin. Vi har fått inn litt trening mot helt kurante motstandere, og vi har noen Solo Queue-kamper i bagen. Forberedelsene mot Domino er naturligvis også unnagjort.

LES OGSÅ: Skade X vinner prestisjeoppgjør mot 777

Lagets forberedelser har antakeligvis gått ut på å identifisere sine egne styrker og svakheter, og målt det opp mot Dominos styrker og svakheter. Solberg tror kampens store forskjeller vil oppstå i to roller.

– Kampens store forskjeller blir nok i Mid Lane- og Jungle-rollene. «Xeronic» er riktignok et talent, men «Zhandia» er kjent for å knekke talenter. «Sharp» mener også at han skal ha grei kontroll på Jungle-spilleren deres. Personlig tviler jeg litt, men nå vet jeg ikke hvor god «Sharp» er, med tanke på at han aldri viser seg i Top Lane.

Les også
Sjokkovergang for Apeks - Signerer fransk legende
Vil «Zhandia» knekke nok et talent på søndag?
Sindre Stien/Good Game

Tross mangel på støtte fra sin Jungle-spiller i Top Lane virker ikke Solberg veldig bekymret, selv om han skal møte det han omtaler som en av få spillere av toppkaliber i ligaen.

– Det er alltid hyggelig å møte «Banderas», som er en av få Top Lane-spillere av toppkaliber i Norge. Han har enda mer erfaring og selvtillit i sekken denne sesongen, så jeg gleder meg til å få en skikkelig utfordring i Top Lane. Målet er selvfølgelig å gjøre kampene så kjedelige som mulige for han.

KOMMENTAR: Apeks - Last Dance?

– Jeg har ikke vist halvparten av hva jeg kan gjøre enda

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

no Andreas «Banderas» Barril (Top)
tr Necati «Mind» Sarıgül (Jungle)
no Victor «Xeronic» Kim-Long Hov (Mid)
fi Alex «Azitor» Kanerva (ADC)
no Ali «Blazingfire» Sunbul (Support)

Etter å ha tatt seg til vårfinalen med Urban, er det ingen tvil om at Mid Lane-spiller Victor «Xeronic» Kim-Long Hov er en av ligaens talenter man må følge med på. Overgangen fra Urban til Domino omtaler han til Gamer.no som smertefri, selv om den har ført med seg en god del forventninger.

– Overgangen fra Urban til Domino har vært ganske smertefri. Mange av de ansvarlige som var i Urban har blitt med over til Domino. Følelsen av å gå fra et nytt lag til et som har en lang historie innenfor ligaen er dog spesiell. Det fører med seg mange forventninger som man må leve opp til. Dette er et lag som mange forventer i finalen, og spillergruppa sikter ikke lavere enn det selv.

LES OGSÅ: Eldorado inviterer til League of Legends-fest i september

Hov har fått med seg den økende oppmerksomheten rundt sitt spill, men selv mener han at de bare har sett halvparten enda. Han sikter seg inn på toppen av alles lister.

«Xeronic» ønsker å innta førsteplassen på ligaens Mid Lane-rangeringer.
Domino Esports

– Det er godt at folk begynner å anerkjenne meg, men jeg føler egentlig at jeg ikke har vist halvparten av hva jeg kan gjøre. Mange er usikre når det kommer til hvordan jeg ligger an sammenlignet med andre Mid Lane-spillere, og selvsagt ønsker jeg å være på toppen av listene deres, sier han til Gamer.no.

Dersom Hov skal innta toppen av ligaens Mid Lane-rangeringer, er han brått nødt til å utspille veteran-spilleren Sander «Zhandia» Skogstad på motsatt side av Mid Lane. Til Gamer.no forteller Hov at han ikke sitter igjen med et nevneverdig stort inntrykk etter vårens kamper mot Skogstad.

– Jeg tror det blir et spennende oppgjør hvor begge lag får vist seg fram. KAOS er et lag hvor spillerne har mye erfaring, men det er der fordelene deres tar slutt. Når det gjelder individuelle ferdigheter, er det ingen tvil om at vi er på topp. Jeg har fått med meg at «Zhandia» er en veteran som mange har mye respekt ovenfor, men han gav meg ikke noe sterkt inntrykk i vårsesongen.

LES OGSÅ: Sluttspill-exit for Norges fremste League of Legends-profil

Siste fra forsiden